Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ljudski glas

Splitska promocija novog CD-a Cynthije Hansell Bakić

\"Ljudski glas\", novi CD,
arhiv VL-a
04.03.2010.
u 21:30

"La voix humaine" - "Ljudski glas" vrlo je rijetko izvođeno djelo, a za svoju izvedbu ove lirske tragedije Cynthia Hansell-Bakić dobila je glazbenu nagradu “Milka Trnina“ za 2005. godinu.

CD naše eminentne operne umjetnice Cynthije Hansell-Bakić s njezinom izvedbom monoopere "La voix humaine" - "Ljudski glas" Francisa Poulenca bit će predstavljen u petak 5. ožujka u 18 sati u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta Split.

CD je nedavno izdala izdavačka kuća Orfej, a snimljen je u KD Vatroslava Lisinskog sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, kojim je dirigirao maestro Saša Britvić.

"Ljudski glas" je vrlo rijetko izvođeno djelo visoke umjetničke kvalitete, a za izvedbu ove lirske tragedije Cynthia Hansell-Bakić dobila je glazbenu nagradu “Milka Trnina“ za 2005. godinu. Djelo je prvi put izvedeno u Parizu 1959. na libreto Jeana Cocteaua, a pred izvođača postavlja visoke zahtjeve u pogledu pjevačkih sposobnosti i umjetničke zrelosti.

Sopranistica Cynthia Hansell Bakić, iako rodom iz Sjedinjenih Američkih Država, najveći dio svoje bogate umjetničke karijere ostvarila je u Operi HNK Split, gdje je debitirala 1972. godine kao Leonora u Verdijevu "Trubaduru". Od tada je ostvarila je više od šezdeset opernih uloga u različitim žanrovima. Zadnjih se godina posvetila ponajprije monooperama i samostalnim nastupima te pedagoškom radu kao izvanredna profesorica na Odsjeku za solističko pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije