Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Koji vam je najdraži nastavak Ratova zvijezda?

19.12.2019.
u 11:17

Glasajte za najdraži nastavak devetodijelne sage Ratovi zvijezda!

Izlaskom posljednjeg, devetog nastavka "Ratova zvijezda" završila je jedna era. Jeste li zagriženi tradicionalist koji priznaje samo originalnu trilogiju, volite li više prequel trilogiju jer ste uz nju odrasli ili mislite da je Disney najbolje što se dogodilo Star Warsu i ljubitelj ste posljednja tri filma? U izbor nisu ušli spin-off filmovi poput "Rouge One", "Solo" ili ona dva filma o "Ewocima" kojih se nerado sjećamo, ali u komentarima nam dajte do znanja svoja mišljenja i o njima! 

1. Epizoda I: Fantomska prijetnja (1999.)

Prvi prednastavak predstavio nam je malog Anakina Skywalkera, jedija Qui-Gona Jinna i Obi-Wana Kenobija te kraljicu Amidalu.

 

2. Epizoda II: Klonovi napadaju (2002.)

Anakin odrasta i postaje učenik Obi-Wana Kenobija, sa zadatkom da čuva nekadašnju kraljicu Amidalu s kojom postaje sve bliži.

 

3. Epizoda III:  Osveta Sitha (2005.)

Poljuljane vjere u red jedija, Anakin se zbližava s Palpatineom koji ga odvlači na mračnu stranu. Rađaju se Luke i Leia.

 

4. Epizoda IV: Nova nada (1977.)

Anakin kao Darth Vader gradi Zvijezdu smrti, a mi navijamo za Lukea Skywalkera, princezu Leiu, Hana Sola, Chewbaccu...

5. Epizoda V: Imperij uzvraća udarac (1980.)

Duh Obi-Wana Kenobija šalje Lukea na obuku jedi majstoru Yodi, dok princeza Leia i Han Solo padaju u ruke Dartha Vadera.

6. Epizoda VI: Povratak Jedija (1983.)

Palpatine i Vader grade novu Zvijezdu smrti, Hana Sola zatočio je Jabba the Hutt, u velikom finalu Luke se obračunava sa svojim ocem.

 

7. Epizoda VII: Sila se budi (2015.)

Trideset godina nakon građanskog rata, Prvi odred prijeti galaksiji, a Rey, Finn i Poe Dameron tragaju za Lukeom Skywalkerom .

 

8. Epizoda VIII: Posljednji Jedi (2017.)

Pokret otpora predvođen generalicom Leiom bori se protiv Prvog reda, čije je najjače oružje Leijin sin Kylo Ren, s kojim je Rey povezana.

 

9. Epizoda IX: Uspon Skywalkera (2019.)

Veliko razrješenje sage u kojem otkrivamo sudbine i tajnu velike privlačnosti Rey i Kyla Rena, neki vrlo dragi likovi umiru, vraćaju se i neki iz prošlosti, otkrivamo kako je završio omraženi Palpatine...

 

Komentara 3

DE
deda1234
17:15 19.12.2019.

A koliko ih ima..?

BO
boban59
13:52 19.12.2019.

Posljednji. Razlog? Zato što je posljednji.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
12:48 19.12.2019.

U ankeri nedostaju Zvjezdane staze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije