Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hipnotični ritam u rasprodanoj Tvornici

Gotan Project nakon vatrenog tanga otišli s pozdravom na hrvatskom

09.12.2008.
u 09:46

Veličanstvenim nastupom Gotan Project oduševio je zagrebačku publiku sinoć u Tvornici kulture.

Specijalni šou započeo je oko 21.40 sati kad su glazbenici iz Pariza i Buenos Airesa u polumraku pustili muziku. Sakriveni iza zavjese koja ih dijelila od publike, bili su prisutni muzikom bandoneona (male harmonike), klavira i violina. Obrisi su im se pokazali u pozadini nakon što bi reflektori zabljesnuli platno.

Nakon trećega instrumentala pred zavjesu su izašli plesači i vatreno otplesali tango. Lakih pokreta i pogleda punih žudnje nakon što su otplesali, najavili su Gotan project. Zavjesa se digla, publika je zavrištala!

Nastavili su svirati iste pjesme, no obrnutim redoslijedom, ali ovaj put je pjevačica pjevala. Malo je reći da je publika sve vrijeme bila u transu. Mogli su se čuti komentari upućenijih da Gotan Project svoju publiku ne ostavlja na cjedilu.

Došla zbog harmonikaša

Neki su si poželjeli njihov posljednji, kolekcionarski album koji dolazi u paketu s knjigom i pločom. Ono što su znali upućeniji, morali su znati organizatori pa bi i preostali s pločnika uživali. Grupa je potvrdila ono što se o njima zna i nakon što im je izašao taj dvostruki CD “From La Revancha Del Tango To Lunatico”.

– Obožavam ih jer su neponovljivi. Da ih ne volim, ne bih platila ulaznicu 300 kuna – rekla je 24-godišnja Lea Kašpar. Prvi put ih sluša uživo.

– Prije dvije godine bili su na Jarunu, a tada sam bila u Americi. Koji peh! U Ameriku sam stigla tjedan dana nakon što su ondje održali koncert, a na Jarunu su nastupili tjedan dana nakon što sam stigla u Ameriku – kaže Lea.

Osim glazbe na koju je neprekidno plesala, Lei se svidio i harmonikaš zbog kojeg će s veseljem ponovno kupiti kartu za Gotan Project. Svakome njegov san.

U rasprodanu Tvornicu jedva je stalo više od 1500 obožavatelja Gotan Projecta. Željeli su ih vidjeti jer ih i onako slušaju kad god zažele. Sretnici koji su uspjeli ući zbog gužve, ni trenutka nisu požalili. Zagreb je bila jedna od 13 europskih postaja njihove turneje. Sad i tko zna kad.

Nakon odlične svirke izvođači su se predstavili i oprostili od publike, ali im razdragana dvorana nije dopustila da odu. Poslije dugih ovacija i oduševljenog zviždanja uspjeli su ih dovući na pozornicu da odsviraju još nekoliko pjesama.

Publika ih izvukla na bis
Gotanovci su se nekoliko puta zahvalili publici na hrvatskome, no ni to nije bilo dovoljno publici kojoj ni pozdrav na domaćem jeziku nije bio dovoljan.

”Šteta što još nije potrajalo, ni tri sata mi ne bi bilo dovoljno”, neki su od komentara koji su se čuli u gužvi pri izlasku iz Tvornice. Mnogi su tvrdili da odavna nisu bili na boljem koncertu.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije