Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uglednici u problemu

Odvjetnik Nobilo ne isplaćuje plaće. 'Ne, nisam u banani'

Anto Nobilo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.07.2014.
u 20:28

I organizacije Crvenog križa spadaju u neplatiše, u Zaprešiću je čak 7 zaposlenika CK-a bez plaće, a u Benkovcu i na Pagu po jedan

I dok je poznata stvar da plaće ne isplaćuju propali građevinari, zapanjuje da su među neplatišama i ugledni odvjetnici! Tako odvjetničko društvo Nobilo i dr., u vlasništvu poznatog odvjetnika Ante Nobila, nije isplatilo tri mjeseca ili više plaću trojici zaposlenika, ali ni društvo Crnić Damir i Crnić Mladen te odvjetnik Lubina iz Splita, Ivo Katavić i partneri ili pak odvjetničko društvo Mesić i Međimurec.

Zagrebački odvjetnik, poznati krivičar, Anto Nobilo kaže da mu se prvi put u 22 godine dogodilo da nije isplatio plaće svojim zaposlenicima. Problem je u tome što njegov odvjetnički ured, pojasnio je, uzima isključivo velike, zahtjevne predmete u kojima naplatu ima jednom do dvaput godišnje. Jednostavno se, kako je rekao, otvorila rupa i nije imao za plaće. No, Nobilo tvrdi da nitko od njegovih zaposlenika, a riječ je o njih dvoje (Nobilo je treći) nije ostao “švorc” jer im je on privatno posudio novac.- Sada je to sve riješeno. Ne, nisam u banani! - nasmijao se na naše pitanje je li u financijskom kolapsu.

Pojasnio je da nikada nije ni živio od plaće, da novca privatno ima, ali da radi te “nesretne rupe” nije mogao regularno isplatiti plaće. Prema već objavljenim podacima, Nobilov odvjetnički ured 2012. godine prijavio je 577 tisuća kuna gubitka, a godinu ranije 213.000.

I organizacije Crvenog križa spadaju u neplatiše, u Zaprešiću je čak 7 zaposlenika CK-a bez plaće, a u Benkovcu i na Pagu po jedan.

Robert Markt, ravnatelj Crvenog križa, objasnio je pak da lokalne organizacije CK-a ovise isključivo o jedinicama lokalne samouprave koje su ih prema zakonu dužne financirati sa 0,7 posto svojeg proračuna. Ipak, nisu svi gradovi ili općine u mogućnosti isplatiti taj novac, pa nije neobično da Crveni križ nema za isplatu plaća. - Nisam upoznat s konkretnim slučajevima koji su izašli na tzv. listi srama, ali u manjim sredinama gdje nema autoškola u kojima bismo držali tečajeve prve pomoći ili gdje nema tradicije darivanja krvi, Crveni križ, ako mu grad ne isplati novac, nije u mogućnosti zaraditi za plaće - pojasnio je Markt.

Ni samostan Družbe kćeri milosrđa sv. Franje iz Čakovca nije isplatio plaću jednom zaposleniku, a ni vrtići Dugine boje iz Osijeka te Sunčica iz Tkalca. Plaće nema ni u Udruzi Samo ljubav odgovor nudi iz Stobreča. Desetak obrtnika ima više od dvadeset zaposlenih kojima ne isplaćuju plaću tri mjeseca i više, a listu vodi Anka Rubeljk iz Zagreba sa 93 radnika.

Nakon nje je s 50 zaposlenih Dominko Kalašević koji ima obrt za iznos drva iz šume konjima. Lovro Darojković iz Dugog Sela kasni s isplatama za 33 svoja radnika, Hrvoje Ratković iz Đurmanca za 31, Predrag Vojvodić iz Osijeka za 41 radnika...

>> Ove tvrtke ne isplaćuju plaće svojim radnicima

>> Mrsić: Inspekcija već sutra kreće u tvrtke koje ne isplaćuju plaće

Komentara 68

KA
Karloho
20:39 15.07.2014.

Nobilo nema za place,a privatno ima novac,bilo bi interesantno od kuda mu taj novac?

DU
Deleted user
20:39 15.07.2014.

odmah pljeniti imovinu!

DU
Deleted user
20:34 15.07.2014.

Skupimo nesto para i pomozimo sirotu u nevolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije