Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović o Čačiću

'Ničiji izlazak iz zatvora nikoga ne bi trebao zabrinjavati'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.06.2014.
u 18:40

Što se tiče Ljubljanske banke, Milanović smatra da se Hrvatska drži potpisanoga memoranduma

Premijer Zoran Milanović sudjelovao je danas na drugom trilateralnom susretu o suradnji između Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Sa slovenskom premijerkom Alenkom Bratušek i austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom u Dvorcu Brdo kod Kranja između ostalog je razgovarao o nezaposlenosti mladih i energetskoj politici.

 - Po pitanju nezaposlenost mladih Austrija je postigla zavidne rezultate, rekao je Milanović te dodao kako je za Hrvatsku to civilizacijsko pitanje koje se mora riješiti.

U energetskoj politici sve tri zemlje oslanjaju se, u većoj ili manjoj mjeri, na uvoz energenata s istoka Europe, a tu bi ovisnost, s obzirom na trenutačnu situaciju u Europi, trebalo promijeniti i dovesti do toga da budemo što manje ovisni.

 - Energetska politika, važna je za sve tri države s obzirom na njihovu sadašnju ovisnost o ruskom plinu o kojemu je ovisan i dobar dio Europe, i Hrvatska to želi promijeniti. Južni tok je za mene pravi i mogući put za osiguranje energije - rekao je Faynemann, ali je upozorio da će u se vezi s time u EU još mnogo pregovarati te da je OMV svoju odluku o suradnji s Gazpromom donio samostalno.

Arbitražni postupak između Hrvatske i Slovenije odvija se iza zatvorenih vrata, pa ga premijer nije komentirao, a što se tiče Ljubljanske banke, Milanović smatra da se Hrvatska drži potpisanoga memoranduma.

 - Hrvatska je članica Europske unije i ničiji izlazak iz zatvora nikoga ne bi trebao zabrinjavati, rekao je  Milanović na pitanje o Radimiru Čačića. Ponovo je svoje stajalište da je Čačić izdržao kaznu za nesreću koja se možde dogoditi svakome od nas, a kako Čačić više nije predsjednik Hrvatske narodne stranke, kazao je da o politici s njim nije razgovarao jako dugo.

>> 'Junction' je bio trik da javnost prihvati arbitražni sporazum

Komentara 14

LA
laptop
18:54 20.06.2014.

To Milanovic oce reci da Merzel koja je takodje u zatvoru ne prima placu. Smijesno covjek nezna sta prica.

L0
luena 01
19:29 20.06.2014.

hahahah Niciji izlazak iz zatvora nebi nikoga trebao da brine,,,pa dobro onda i Sanader moze na slobodu kad nikog ne treba da brine... Kog zuljaju pare kad ljudski zivoti znacenje nemaju...

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
18:49 20.06.2014.

Kad netko izade iz zatvora ima problem nacirano mjesto i dok sluzi zatvor ne dobiva placu, tako d je jako zabrinjavajuce kad jedan obicancovjek oji se bavi politkom za prekrsaj koji je pocinio nakon tako kratkog vremena izade iz zatvora i prvac ubanku da provjeri dali mu je sva placa za nerad isplacena i bez straha da kad ide trazit posao da ga nece dobiti jerga teret boravak u zatvru ... zabrinjavajuce ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije