Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni predstavnici banke

HNB upozorava na pokušaje prijevare zamjenom novčanica kune

HNB
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
25.05.2016.
u 18:55

HNB je reagirao potaknut informacijama primljenima od građana o tome da im se obratila neka žena, predstavljajući se kao njihova djelatnica, te zatražila od njih zamjenu navodno nevrijedećih novčanica kune vrijedećima

Hrvatska narodna banka upozorila je u srijedu kako ne obavlja zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini djelatnici posjećuju građane u njihovim domovima i mijenjaju novčanice.

HNB je reagirao potaknut informacijama primljenima od građana o tome da im se obratila neka žena, predstavljajući se kao njihova djelatnica te zatražila od njih zamjenu navodno nevažećih novčanica kune važećima. Tako ni u opisanom slučaju nije riječ o zamjeni koju obavlja Hrvatska narodna banka, već o namjeri prijevare građana, ističe se  u priopćenju HNB-a i poziva građane na oprez pri takvim pokušajima koje svakako treba prijaviti Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Hrvatska narodna banka obavlja zamjenu novčanica isključivo u prostoru svoje zgrade (na adresi Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb), naglašava se u priopćenju HNB-a i dodaje da stranka nevrijedeće novčanice može donijeti osobno ili ih dostaviti poštanskom pošiljkom.

>> Plaćat će se pregled koji nije hitan: 'Nije nam cilj ubiranje dodatnih prihoda'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
20:21 25.05.2016.

gdje vam je upozoravanje na raiffeisen mafiju?

DH
dalibor.hren
10:17 26.05.2016.

HNB govori o prijevari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije