Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kockice u Parizu

Navijači slavili, nije bilo podjela, svi su bili za – Hrvatsku

Hrvatski navijači
Foto: Reuters/PIXSELL
1/27
13.06.2016.
u 12:00

Hrvatski navijači preplavili su ulice Pariza, metro, a poslije i Park prinčeva

Za razliku od scena iz Marseillea, kada su dominirale šake ispred Parka prinčeva, sada su u rukama bile zastave i mobiteli

– Eiffelov toranj ovo ne pamti, okupirali smo ga – smijala se razdragana plavuša u dresu Hrvatske.

– Odakle sam? Pa iz Hrvatske! – radosno je uzviknula.

“Kockice” su dominirale Parizom, toliko toga je podsjećalo na 1998. godinu i one naše opjevane utakmice. Hrvatskih navijača bilo je u svim krajevima grada... Kako se utakmica primicala, svi putevi vodili su prema Parku prinčeva... Na prilazima stadionu vodio se rat glasnicama. Na trgu ispred Parka prinčeva s jedne strane pjevalo je stotinjak turskih, a s druge strane stotinjak hrvatskih navijača.

Bježite ljudi, bježite iz grada – čulo se sa svih strana.

Za razliku od scena iz Marseillea, kada su dominirale šake ispred Parka prinčeva, sada su u rukama zastave i mobiteli. Odmah se vidjelo da to društvo nije iz huliganskog miljea. Selfiji i javljanje live, oružje je u rukama navijača koji spavaju u hotelima i jedu u restoranima.

Hrvati su u jednom trenutku krenuli prema Turcima pa su se vratili, a Turci su krenuli prema Hrvatima i onda su se odjednom svi našli u klupku pjesme i podrške svojim ljubimcima. Možda je gdjekoga i “pukla koja šaka”, usijanih glava ima svugdje, ali sve u svemu, ozračje je bilo ugodno.

Hrvatske pjesme u Parizu

Pjevalo se “Lijepa li si, moja domovino”. U Pariz je stiglo mnogo ljudi iz dijaspore – Njemačka i nije tako daleko.

– Došli smo zajedno, mi smo prijatelji – kažu nam Ante iz okolice Zadra i Atuk.

Jedan je u hrvatskom dresu, drugi je ogrnut turskom zastavom. Rade zajedno u Stuttgartu.

– Ako se možemo družiti na poslu, zašto ne bismo i na nogometu. Ne sjedimo zajedno, ja sam na našoj strani, on na Turskoj. Svatko navija za svoje, prijatelji smo prije i poslije utakmice – kaže Ante.

Jake policijske snage

Obojica su imala jedinstvenu prognozu rezultata.

Bit će 3:0 – kazuju Ante i Atuk.

Nisu rekli za koga, ne treba ni pogađati.

Podosta je bilo onih koji su se pribojavali militantnih skupina navijača PSG–a u kojima navodno dominiraju Srbi. Informacije su stizale u valovima.

– Napast će Hrvate – došla je poruka iz našeg navijačkog okruženja.

Turski kolege baratali su drukčijim informacijama.

– Pripremaju zasjede našim navijačima, napadat će manje skupine – kazivao je turski kolega.

Jake policijske snage pozorno su pratile svaki korak, oko naših i turskih navijača bilo je nekoliko redova “kornjača”. Njih stotinjak bilo je baš uz navijače, pedesetak metara dalje stajala je nova formacija, spremna za brzu intervenciju, pa još jedna...

>>Domagoj Vida veliku pobjedu proslavio strastvenim poljupcem sa svojom Ivanom

>>Kako ste proslavili pobjedu Hrvatske? Pošaljite nam svoje fotografije

>>Šuker: Nikad u životu nisam popio viski. Do danas

Komentara 7

BI
billynik
16:10 13.06.2016.

Nije bilo podjela jer u Parizu su samo oni koji su mogli a vole Hrvatsku, oni mrzitelji svega Hrvatskog popisuju po Splitu tko je organizirao gledanje utakmice.

GD
Gospon Drug
12:16 13.06.2016.

pobjeda a ne podjela kakve to gluposti pisete...

KO
korisniksb
16:22 13.06.2016.

To je najbitnije,uz sve probleme ove drzave nogomet i navijaci su najbitniji.Pitajte bivse radnice Kamenskog kaj je njima najbitnije...jer sirote cekaju svojih sest sedam placa valjda vec 7.god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije