Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJA SMRĆU

Mamić dobio optužnicu, prijetio Muriću: Iščupat ću ti grkljan, ubit ću te

Zdravko Mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
24.07.2015.
u 17:03

Ako optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdi optužnicu, bit će to samo jedan u nizu kaznenih postupaka koji se na tom sudu vodio protiv Mamića

Dok čeka okončanje istrage zbog sumnji u malverzacije oko transfera Dejana Lovrena i Luke Modrića i utaju poreza, Zdravko Mamić dobio je optužnicu zbog prijetnji smrću ocu nogometaša Roberta Murića (19), njihovu obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu te nogometnom menadžeru Davoru Ćurkoviću.

– Iščupat ću ti grkljan! Ubit ću vas, pobiti i odslužiti – zaprijetio im je Mamić na sastanku 9. prosinca 2013. godine u prostorijama Dinama, a na kojem se raspravljalo o uvjetima sklapanja novog ugovora s Murićem. Nogometašu je tada istjecao ugovor s Dinamom, a njegovi su mu zastupnici pronašli novi klub, što su i rekli Dinamovu izvršnom dopredsjedniku. Mamić je tada pobjesnio te im zaprijetio smrću “ako mu uzmu Murića”.

Mladi je nogometaš vrlo brzo nakon tog incidenta u klupskim prostorijama na maksimirskom stadionu potpisao ugovor s nizozemskim Ajaxom. Ako optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdi optužnicu, bit će to samo jedan u nizu kaznenih postupaka koji se na tom sudu vodio protiv Mamića.

Međutim, samo je u jednom predmetu Mamić i pravomoćno osuđen, i to zbog vrijeđanja i psovanja odvjetnika Ivice Crnića koji je zastupao nogometaša Eduarda da Silvu. Njega je izvrijeđao na sudskom ročištu rekavši mu da je “prodavač magle, miš, monstrum i lažov”, a optužio ga je i da svakodnevno odlazi na instrukcije kod tadašnjeg ministra Željka Jovanovića. Pravomoćnom presudom Mamić je kažnjen sa 180 dnevnih dohodaka, što iznosi 66.006 kuna.

>> FBI pronašao Mamića: Amerikanci pratili trag novca!

>> Evo kako su braću Mamić dočekali navijači na maksimirskim tribinama

Komentara 113

DA
Djeca_Arbata
17:23 24.07.2015.

Svašta...ovi iz pravosuđa su se totalno pogubili...tako je jedan moj susjed prije godinu dana mene napao da sam ja 2000 ili 2001 htio nasilu upasti u njegov stan...a bila je noć, a ja pod cugom i umjesto na peti izašao sam na šesti kat i naravno nikako da otključam vrata dok nisam shvatio da sam fulao kat...a frajer me htio nakon 15 godina poslati na Goli Otok...svašta se dešava ovdje u ovoj Hrvatskoj...

BI
billynik
17:27 24.07.2015.

Jadno i bijedno poltronsko novinarstvo, niste par dana pljuvai po Mamićima pa da nadoknadite.

AB
abendblatt
17:18 24.07.2015.

Pa kad je to bilo sa Muricem? da je sada aktualno, stvarno primitivne optuzbe i namjestaljke, sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije