Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZNO KUPUJTE

Ovo su rabljeni automobili u Hrvatskoj na kojima je najčešće skidana kilometraža

Velike gužve u Puli - automobili i pješaci popunili ulice i ceste
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
19.06.2023.
u 12:07

Kupci rabljenih automobila u Hrvatskoj moraju biti svjesni da je rizik kupovanja vozila s izmijenjenim brojačem kilometara relativno visok u svim cjenovnim kategorijama

U Hrvatskoj je na svakom desetom rabljenom automobilu skidana kilometraža, a najviše se prijevare s kilometražama rade na jeftinijim automobilima. Naime, istraživanje koje je u Hrvatskoj provela tvrtka za podatke o automobilima carVertical pokazuje da jeftiniji automobili kod nas imaju više šanse za lažno prikazanu kilometražu. 

Najveća je šansa da postanete žrtva prevare kada kupujete automobil između 5000 i 10.000 eura. Čak je 9,8 posto svih vozila s ovom cijenom imalo promjenu u kilometraži, piše N1.

VEZANI ČLANCI: 

– Kupci rabljenih automobila u Hrvatskoj moraju biti svjesni da je rizik kupnje vozila s izmijenjenim brojačem kilometara relativno visok u svim cjenovnim kategorijama. Vozila u vrijednosti od 20.000 do 30.000 eura manje su podložna prevarama, ali još uvijek jedno od 20 takvih automobila ima lažnu kilometražu – kaže Matas Buzelis, stručnjak za automobile pri carVerticalu.

Kupci najskupljih automobila također bi trebali biti na oprezu. Od svih automobila vrijednih više od 45.000 eura koje je pregledao carVertical u Hrvatskoj, njih 9,4 posto imalo je vraćenu kilometražu. 

VIDEO Savjeti za kupnju rabljenih automobila

Komentara 2

OB
Oblacni
12:40 19.06.2023.

Danas samo jos teski naivci kupuju rabljenog prije provjere kilometraze u stanici tehnickog pregleda ili ako je rabljeni uvozni po broju sasije ili jos bolje preko Verticala.

DA
dado6
07:51 20.06.2023.

Ne znam do kada ce razno razni novinari držati za relevantnog pokazatelja podataka stranicu Verticala.Naime svi koji su se sluzili stranicom znaju x puta da nisu dobili bilo kakav relevantan podatak a moram spomenuti moje iskustvo u kojem sam pri prodaji vozula od strane kupca saznao da mi je vozilo bilo ošteceno u vremenskom razdoblju dok sam ga ja koristio i dok sa sigurnošću mogu reci da nije bilo nikakve štete. U kontaktu sa verticalom i zamolbom da se brišu neistiniti podaci oni se pozivaju da oni samo povlače dostupne podatke ali ne zele otkriti izvor tih podataka... U meduvremenu retroaktivno na stranici se pojavljuje još jedna šteta koja je bila 1.5 godina prije (šteta je u Hr) a auto tada još nije ni bio u Hr. Ponovno kontaktirajuci vertical oni se opet pozivaju na samo njima dostupne podatke kojima ne zele otkriti izvor.....Njihov je motiv samo uzeti 10e a vjerodostojnost njih ne zanima.Ni u jednom momentu nisu izrazili žaljenje ili ispriku da je mozda ipak njihova greška.Ja ispao lopov i lazov a nasi novinari stalno uzdizu vertical dtranicu bez ikakvih relevantnih podataka. Dajte molim vas pišite malo i o ovakvim slucajevima,kojih dakako ima još,a ne samo uzdizati vertical koji je stranica koja nema nikakvih odgovornosti nego samo interes zarade. Još jednom molim novinare da se zauzmu za interese malog čovjeka ili je mozda interesno povezan uz Vertical????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije