Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA SIGURNOST

Kamere za mjerenje brzine donose pravo bogatstvo njemačkim gradovima, poznato i koliko

Pixabay
09.11.2021.
u 08:48

Prema pristiglim podacima, čak je deset njemačkih gradova 'zaradilo' više od milijun eura. .

Prebrza vožnja može itekako biti opasna, a kako bi se suzbio mnogima poriv da ubrzaju postavljene su kamere. No, sve te kazne na kraju budu uplaćene na račun gradova u kojima se nalaze. 

Koliko točno njemački gradovi su zaradili 2020. godine na kamerama za nadzor, rekli su na upit Njemačke udruge pravnika (DAV), prenosi HAKRevija. 

Na samom vrhu je Hamburg gdje kamere za mjerenje brzine i nadzor prolaska kroz crveno svjetlo na semoforima zarade 17.1 milijun eura u godinu dana. 

Prema pristiglim podacima, čak je deset njemačkih gradova 'zaradilo' više od milijun eura. . 

Neki se gradovi nisu odgovorili na upit DAV-a, međutim rebalans njihovih proračuna pokazao je podatke. Köln je 2019. godine zaradio 17,6 milijuna eura od prometnih kamera, a Leipzig 11.6 milijuna.

VIDEO: Probijanje tunela Supava

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
12:57 16.11.2021.

pa čemu onda ljudi kupuju aute jače od 100 konja, još malo i nigdje se neće smjeti preko 130 na sat a da ne riskiraš paprenu kaznu, a u Hrvatskoj ni nemaš gdje legalno voziti brzo osim na Grobniku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije