Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak samoborske trakavice

Zmajlović: HSS je HDZ-ov žetončić. Beljak: Ne, SDP je FOKUS-ov

PIXSELL
18.11.2021.
u 17:18

Zbog formiranja nove većine u samoborskom gradskom vijeću, ponovni sukob između donedavnih koalicijskih partnera

Samobor se okrenuo budućnosti, a SDP je dio tog novog razmišljanja kojem će doprinijeti znanjem i iskustvom. Tako je preslagivanje gradskog vijeća u Samoboru komentirala Sanja Horvat Iveković, predsjednica samoborskog SDP-a i donedavna zamjenica gradonačelnika, dok je grad vodio Krešo Beljak. Dojučerašnji suradnici javno se prozivaju zbog dogovora koji je jučer postignut između samoborskog SDP-a i FOKUS-a, kada je aktualna šefica grada Petra Škrobot (FOKUS) konačno dobila svoju većinu koju nije imala od lokalnih izbora. A taj je jučerašnji dogovor pak posljedica jednog drugog, otprije tri mjeseca, kada je formirana većina u skupštini Zagrebačke županije, i to iz trećeg puta, koju čine HSS i HDZ s Nezavisnom listom župana Stjepana Kožića te Stranke rada i solidarnosti. Tada je HSS-ova Martina Glasnović, inače Samoborka, izabrana za predsjednicu skupštine Zagrebačke županije. Već tada je SDP počeo "kovati" kontra-plan - napustit će svog dugogodišnjeg partnera u Samoboru - Beljakov HSS i stati uz bok onima koji su mu oduzeli vlast - FOKUS-u. I tako su počela lokalna prepucavanja na relaciji HSS-SDP, a prilično se naljutio i predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, pa je zbog "pretrčavanja HSS-a HDZ-u" izrazio tada sućut HSS-ovim biračima te dogovor prozvao brutalnom izdajom. Reagirao je Zmajlović i nakon najnovijeg razvoja situacije, navodeći da je upravo HSS krivac zbog toga jer nisu mogli kreirati većinu u Skupštini Zagrebačke županije.

- Zbog izborne prevare HSS-a mijenjamo stvari odozdo prema gore. Mičemo u stranu HDZ i njihove žetončiće u svim sredinama gdje je to moguće, jer je to jedini način da se oslobodimo lopovluka i kriminala – rekao je Zmajlović. Upravo su SDP i FOKUS, naime, pokrenuli formiranje većine u skupštini Zagrebačke županije, no nisu je uspjeli dogovoriti jer na nju nije htio pristati HSS. Beljak je tada "oprao ruke" i rekao da se radi o dogovoru na nižoj razini. Sanja Horvat Iveković pak dodala je da HSS-u mora biti jasno da su svi odnosi s njima prekinuti kad je HSS pristao biti "HDZ-ov žetončić" i suprotno rezultatima izbora omogućiti HDZ-u većinu u Zagrebačkoj županiji. Nije niti donedavni gradonačelnik Beljak ostao dužan, on se pak o svemu očitovao u zatvorenoj Fejs grupi "Grad Samobor – bivša gradska uprava". Ispod naslova: "Samoborskom SDP-u za njihovu prodaju FOKUS-u - kriv sam, a tko drugi, nego baš ja!" napisao je opsežno pismo, koje prenosimo:

"Obraz? Račanovo: "izbore možemo izbubiti, ali obraz ne"? Već neko vrijeme ta Račanova poznata izjava ne stanuje u SDP-u. Naivno i nemušto se pravdajući sporazumima s kojim ja osobno nemam nikakve veze, samoborski SDP prodao FOKUS-u. Za koju cijenu, javnost će saznati uskoro, ali ja znam da je ta cijena postignuta. 

Ali, za razliku od njih, mojih dugogodišnjih partnera koji ne znaju kako bi pravdali ovaj potez vlastitih pretvaranja u žetončiće Petre Škrobot, osim da "krivicu" pokušavaju svaliti na mene, ja njih neću kritizirati. 

Dvanaest godina suradnje bilo je prepuno pozitivnih stvari, prijateljstva i suradnje i ja to ne zaboravljam niti ću ikada zaboraviti. 

Ja im ne zamjeram, baš obrnuto - mislim da je to za Samobor najbolje. Da ima stabilnu vlast i da izvršna i predstavnička vlast surađuju kao što su surađivali i zadnjih 12 godina. 

No, hoće li im ovaj potez promjene strane i dolaska na vlast kroz koaliciju s FOKUS-om mimo volje njihovih (i naših zajedničkih) birača isti to i zamjeriti, to ne znam. 

Ali i to ćemo vidjeti - već na idućim izborima".

Komentara 1

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
16:26 19.11.2021.

SDP je zetoncic pametnjakovica , i jos gore zetoncic mozemo , stranka koja je izasla iz sabora kad se glasalo za nezavisnost Hrvatske i sljednica totalitarnog rezima , trebala je proci lustraciju i biti zabranjena , kao sto je zabranjenaa svastika ili bilo koji simbol zla , sto se Beljaka tice , u svakoj normalnoj drzavi , provalnik u auta i kradljivac radio CD uredaja , bio bi u zatvoru ili na uvjetnoj a ne u saboru i na mjestu gradonacelnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije