Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška odluka

Zbog korone otkazan vegetarijanski festival ZeGeVege

ZeGeVege
Marko Lukunić/Pixsell
26.08.2020.
u 17:11

Nakon konzultacija sa Stožerom civilne zaštite, Prijatelji životinja otkazuju festivaljer, kako kažu, nisu u mogućosti osigurati poštivanje svih epidemioloških mjera

ZeGeVege, festival posvećen vegetarijanskoj prehrani koji se trebao održati 11. i 12. rujna je otkazan, javljaju Prijatelji životinja. Razlog otkazivanja, nemogućnost je ispunjavanja protuepidemijskih mjera, no najavljuju da će u dane predviđene za ZeGeVege na istome mjestu, zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sve zaljubljenike u prava životinja, bogatstvo veganske prehrane, čist planet i zdrav duh i tijelo počastiti iznenađenjem.

-S velikim entuzijazmom prionuli smo pripremama za ZeGeVege festival koji svojom pozitivnom energijom te jedinstvenim edukativnim i zabavnim programom privlači nekoliko desetaka tisuća posjetitelja i nezaobilazna je turistička atrakcija ne samo Zagreba već i Hrvatske. No zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije i nakon konzultiranja sa stožerom civilne zaštite, zaključili smo da je, i uz najbolju volju, fizički nemoguće osigurati poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi ZeGeVege bio potpuno siguran za velik broj sudionika koji u dva dana pohrle na glavni zagrebački trg. Stoga smo morali donijeti tešku odluku da se ovogodišnji ZeGeVege festival, nažalost, ipak neće održati - izjavili su Prijatelji životinja.

Naveli su da unatoč tome što neće moći „zauzeti” središte Zagreba i stvoriti u njemu vegansku oazu s brojnim izlagačima biljne hrane, ekoproizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, restoranima s ponudom ukusnih veganskih jela, plesnim i glazbenim nastupima, mnoštvom predavanja, radionica kuhanja i degustacija, ipak će se potruditi donijeti duh optimizma i zdravlja na Trg bana Jelačića. „Organiziranjem internetskih događanja s korisnim informacijama o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te iznenađenjem koje pripremamo na prostoru Trga nastojat ćemo ukazati na prednosti i nužnost prelaska na vegansku prehranu”, ističu.  

ZeGeVege festival održivog življenja dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Zbog pandemije novog koronavirusa organizatori su morali otkazati slična događanja i u drugim europskim gradovima. 

S obzirom na mnogo uloženog vremena u organizaciju, Prijateljima životinja teško pada otkazivanje ZeGeVegea koji se ove godine trebao održati 13. godinu zaredom. No unatoč teškoj godini, žele i dalje širiti pozitivu i zalagati se za pravedniji i ljepši svijet za sva živa bića. 

Stoga pozivaju sve da se na www.veganopolis.net prijave na Vege izazov, a da na www.prijatelji-zivotinja.hr prate najave iznenađenja koja spremaju u srcu Zagreba 11. i 12. rujna, kao i najave raznih online aktivnosti koje za te dane pripremaju na svojim Facebook-stranicama.

Komentara 1

ZV
zvezdomor
20:58 26.08.2020.

Nikakva šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije