Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u Zaprešiću

Gradu uručili crveni karton, ali i dalje će plaćati parkiranje

Zaprešić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
29.01.2018.
u 08:35

U dvije zone organizirat će se naplata parkiranja od 1. veljače, čemu se Zaprešićani strogo protive te najavljuju referendum

Na jedanaest lokacija prva, a na osamnaest druga zona. Pet, odnosno tri kune po satu od 1. veljače naplaćivat će se parkiranje u središtu Zaprešića, a iako je odluka o tome donesena na sjednici gradskog vijeća još sredinom prosinca prošle godine, građani na sve moguće načine pokušavaju vlasti dati do znanja da oni parkiranje plaćati – ne žele. Okupili su se tako na sjednici vijeća i ovog mjeseca, a sa sobom ponijeli i crvene kartone koje su simbolično uručili gradskom vodstvu.

– Jasno nam je da se parkiranje mora regulirati kod, recimo, placa da se ne događa da netko auto ostavi čitav dan, pa drugi ne mogu doći obaviti svoje poslove, ali u određenim ulicama, na mjestima koje su sami stanari već platili, uvesti naplatu čista je ludost – objašnjavali su crvene kartone Zaprešićani, koje je podržala i oporba, pa na sjednicu vijeća željela uvrstiti točku kojom su predlagali ukidanje naplate parkiranja koje počinje u četvrtak. To im, međutim, nije uspjelo.

– Obrazložili smo sve u dokumentima koje smo uputili svim vijećnicima. Parkirna mjesta pokraj zgrada već su platili stanari koji su mjesta kupovali uz stanove, a argumenti su nam bili i loše iscrtana parkirna mjesta, kao i činjenica da će parking biti skup – rekli su SDP-ovci, dok je dio oporbe predlagao i da se naplata malo drukčije regulira, odnosno da se prvi sat ostavi besplatnim, a ostali se naplaćuju. Zaprešićanima nije jasno ni zašto će se u prvoj zoni moći parkirati samo dva sata jer neki od njih u njoj žive. Povlaštene parkirne karte rješenje su Grada za stanare, koji pak kažu da plaćanjem parkinga samo dobivaju još jedan namet. Najavili su i pokretanje referenduma jer u naplaćivanju parkiranja jednostavno ne vide smisao.

Pogledajte i galeriju najgore parkiranih automobila:

Zaprešić
1/21
Ključne riječi

Komentara 9

ZB
zgrada_bez_parkinga
18:05 29.01.2018.

Protiv naplate po citavom Zagrebu ..... znaci potpuno ukloniti ilegalnu naplatu parkinga .... I svi automobili sa livada ce se vratiti na parking mjesta... Ovako je cirkus ...

Avatar yumamic
yumamic
09:06 30.01.2018.

Neće se Zaprešićka vlast tek tako odreći 700.000 kuna prihoda godišnje. Teško da će građani to srušiti.

DH
dalibor.hren
20:51 10.02.2018.

Tko radi noćne smjene na parkiralištu u Samoboru? Sad je vrijeme fašnika i netko se može maskirati u CD player!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije