Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Praljka

Zagrebački zastupnici se sat vremena nisu mogli dogovoriti o minuti šutnje

Zagreb: 6. sjednica Skupštine grada Zagreba
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
01.12.2017.
u 10:37

Izdvajanja za zaposlenike bez problema skaču za 37,5 milijuna kuna, a štedi se na gradnji škola i vrtića, primijetili su SDP-ovci

Oporba je protiv, ali s donošenjem proračuna za 2018. gradonačelnik Milan Bandić, čini se, neće imati većih teškoća. Partneri iz koalicije jučer su na njegovu prvom čitanju u Skupštini najavili određene amandmane, nakon kojih će financijski plan za sljedeću godinu i prihvatiti.

Moralni test za apostole

– Zahtijevat ćemo sanaciju vodoopskrbne mreže i vertikalno povezivanje zapadnog dijela grada. Znamo da se to ne može napraviti odmah, ali važno je da se krene s mrtve točke – rekao je Krešimir Kartelo iz Neovisnih za Hrvatsku. Njegov kolega Zlatko Hasanbegović objasnio je da neće uvjetovati proračun ni uklanjanjem biste Ive Lole Ribara, kako se nagađalo. Lolo nije ideološko pitanje, ustvrdio je, već komunalno i statutarno.

Zagreb: 6. sjednica Skupštine grada Zagreba
1/20

– Vrsta je to moralnog testa za zastupnike, napose za one koji nastupaju kao apostoli i borci protiv politika Milana Bandića. Sad imaju prigodu jasno istaknuti jesu li im Odluka o komunalnom redu i skupštinski poslovnik iznad ideoloških preferencija – rekao je Hasanbegović aludirajući na lijevu oporbu, koja će, pokaže li se da gradonačelnik nije smio postaviti bistu bez dopuštenja Skupštine, trebati glasovati ili u skladu s pravilnicima ili s vlastitim uvjerenjima, koja su možda i suprotna proceduri. Točka o Ivi Loli Ribaru jučer i nije stigla doći na red, i to od kritika na proračun, kojima je gradsku upravu prva zasula Sandra Švaljek.

Minuta šutnje

– Proračun kao da je došao iz salona za uljepšavanje. Opet se predviđaju neostvarivi prihodi, obećava stavljanje u funkciju gradske imovine i najavljuju nova ulaganja. Baš kao svake godine – rekla je Švaljek, a s njom su se složili i SDP-ovci. Posebno su im sporna povećanja od 37,5 milijuna kuna za plaće gradskim zaposlenicima.

– Štedi se na gradnji vrtića i škola te opet obećava samo projektna dokumentacija i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a za plaće se izdvaja bez problema – kazao je SDP-ovac Matej Mišić. Ulaganje u kapitalne objekte od društvenog značaja kritizirao je i Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš. Lani je za vrtiće, škole, domove zdravlja i centre za kulturu predviđeno 312 milijuna kuna, istaknuo je, a to je rebalansom smanjeno na 222.

– U 2018. predviđa se, pak, 200 milijuna, od čega samo sedam, primjerice, za vrtiće – rekao je.

Sjednica je i počela burno jer se zastupnici sat vremena nisu mogli dogovoriti o minuti šutnje za generala Slobodana Praljka. Na kraju su je održali, ali kako je objasnio predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, “za sve žrtve rata, s posljednjom žrtvom generalom Praljkom”. No, u minuti šutnje nisu sudjelovali SDP-ovci, GLAS i zastupnici Lijevog bloka.

Pogledajte i galeriju biste Ive Lola Ribara:

Zagreb: 6. sjednica Skupštine grada Zagreba
1/19

Komentara 6

AN
ante94
14:13 01.12.2017.

Izdvajanja za zaposlenike bez problema skaču za 37,5 milijuna kuna, a štedi se na gradnji škola i vrtića, a naslov o ratnom zločincu iz bosne. Slika i prilika hrvatske i zagreba, muti se voda dok su ruke u našoj lovici do lakta!

Avatar Ksaver38
Ksaver38
11:10 01.12.2017.

Što nitko ne pita crkvu za odavanje sućuti samoubojici i minutama šutnje? Crkva ne prihvata samoubojice u svoje okrilje. Ako se toliko zovemo na crkvu i vjeru što se njih ne posluša?

Avatar Niškorist
Niškorist
12:38 01.12.2017.

Ko ga je poslal u Hag ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije