Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ UOČI SKUPŠTINE:

Neovisni, tako se zovu? E, sprema se za njih...

Milan Bandić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
30.11.2017.
u 09:00

Mirno spavam, komentirao je kaznu Povjerenstva za sukob interesa od 40.000 kuna

Oporba kaže da je prijedlog proračuna socijalno neosjetljiv, nerealan i neostvariv, a gradonačelnik Milan Bandić da s njima polemizirao nije nikad, pa neće ni sad. Prvo čitanje mu je danas, a sve su primjedbe dobrodošle, rekao je, pa se osvrnuo i na uklanjanje biste Ive Lole Ribara, koju predlažu Neovisni za Hrvatsku, a nagađalo se da će upravo time uvjetovati i prihvaćanje proračuna. Kako su već ranije objasnili, bista je “osvanula” mimo procedure, odnosno njeno je postavljanje trebala odobriti Skupština.

– Odgovor za Neovisne, je l’ se tako zovu, Neovisni? E, pa odgovor za njih priprema moja stručna služba i dobit će ga čim bude spreman – rekao je gradonačelnik Bandić, pa još jednom ponovio kako je “Drugi svjetski rat gotov”. A osim rata, gotov je i plan podjele Holdinga, odnosno izdvajanje podružnica ZET-a i Velesajam.

– Plan smo usvojili jučer, radili smo na njemu gotovo godinu dana i s njim idemo na Skupštinu u prosincu – rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pa pojasnila kako će se dvije podružnice naći u stopostotnom vlasništvu Grada, a iz Holdinga se izdvajaju s cjelokupnom imovinom i kreditnim obvezama. Radnici prelaze također, naglasila je, te sve ostaje isto. Detaljnije o tome će upravo u prosincu, rekla je, ali je otkrila kako će se Velesajam pretvoriti u poslovno-istraživački kompleks, u kojem će se dio zgrada prenamijeniti, a dio po potrebi i srušiti, dok se ZET izdvaja kako bi lakše aplicirao za sredstva EU.

Gradonačelnik je, pak, komentirao odluku Povjerenstva za sukob interesa koje ga je kaznilo s 40 tisuća kuna jer je na njegov žiroračun za potrebe predsjedničke kampanje 2009. uplaćivan novac i nakon što su izbori završili. Od fizičkih osoba, od 14. ožujka do 13. svibnja 2011., primio je “darove”, kaže Povjerenstvo, u iznosu od 12,35 milijuna kuna.

– Koliko ja znam, uplaćivali su i drugim kandidatima poslije izbora, pa nikome ništa – rekao je Bandić pa dodao kako on “što se toga tiče, mirno spava”. 

Komentara 1

Avatar liquidsky
liquidsky
15:10 01.12.2017.

Veliki Vođa mirno spava. Odrezana mu je novčana kazna za muljažu i on mirno spava. Koliko zna, i drugi su činili isto. Zato On mirno spava. Mada, nekako se čini da najveći politički glumac Balkana uopće ne spava, kamo li mirno. Sudska ročišta se bliže, njihova grmljavina čuje se izdaleka. Bandićev san je davno narušen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije