Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikulić o Loli:

'Uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga'

Andrija Mikulić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
28.11.2017.
u 15:32

Upitan o zamjeni nekretnina između države i Grada, Mikulić je rekao da je to opravdano kada se prostori i objekti stavljaju u funkciju

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je danas da je proračun Grada Zagreba za iduću godinu donekle na razini ovogodišnjeg, te poručio da HDZ neće odustati od kapitalnih investicija, posebno onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane.

Mikulić je na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 30. studenog, rekao da prihodi i primici proračuna i proračunskih korisnika za iduću godinu iznose gotovo devet milijardi i 400 milijuna kuna.

HDZ neće odustati od kapitalnih investicija

Poručio je da HDZ ni u idućoj godini neće odustati od kapitalnih investicija, posebno od onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane. Proračunom se planira dodatno zaduženje Grada za 250 milijuna kuna, a sredstva će se koristiti za kapitalna ulaganja.

"Predviđena su i sredstva za četiri nova ureda - za demografiju, kulturu, sport i mlade, te ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju, koji će s radom početi od 1. siječnja", istaknuo je Mikulić. 

Komentirajući smanjenje sredstava za mjesnu samoupravu za šest posto, rekao je kako su se očito u planiranju "malo prekombinirali". "Svi smo ovdje slavodobitno govorili - mjesnoj samoupravi se povećavaju sredstva, imat će veće ovlasti itd. Nas nekolicina smo tada komentirali - nije problem što ćete u pojedinim vijećima imati puno više sredstava, problem je imate li ljude koji će znati osmisliti programe da se ta sredstva utroše", kaže Mikulić.  

Upitan o zamjeni nekretnina između države i Grada, Mikulić je rekao da je to opravdano kada se prostori i objekti stavljaju u funkciju. Ako se misli na kavanu Corso, taj prostor godinama zjapi prazan, a takvu kavanu moramo imati u Zagrebu.

"Ja ću s dvije ruke podržati da to bude u funkciji i namjeni kako bi trebalo biti. Pa mi se nalazimo u metropoli", poručio je.

Bista Ive Lole Ribara: HDZ neće sudjelovati u teatru između Bandića i Hasanbegovića

U vezi najave zastupnika liste Neovisni za Hrvatsku da će tražiti uklanjanje biste Ive Lole Ribara, Mikulić je ustvrdio da uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga i značaja pojedinaca, nego bavljenje komunalnom problematikom i temama. 

"HDZ želi da nemamo podjela u društvu i da ne čitamo na naslovnicama 'tko je partizan, tko je ustaša', jer to je pitanje povijesti i povjesničara. Želimo Zagreb s boljim prometnicama, s boljim gospodarenjem otpadom i gradskom imovinom", poručio je Mikulić. 

U teatru između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika Zlatka Hasanbegovića HDZ ne želi sudjelovati.

"To je tema koju trebaju riješiti dva koalicijska partnera, HDZ tu temu nije ni započeo, pa nema potrebe da u tome sudjeluje", rekao je.

Pogledajte i video novog rotora:

Komentara 4

VI
Vito
08:15 30.11.2017.

Mikulić o Loli: 'Uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga' ::: Zanimljivo, zanimljivo __ Napokon je hdz dokazao kako se osnovao izravnim prelakom komunjara iz komunističke partije ive lole ribara u hdz

VI
Vito
08:19 30.11.2017.

Mikulić o Loli: 'Uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga' ::: Slično je govorio u Haagu i branitelj ratnog zločinca, upravitelj Manjače - nije naša briga što ljudi u teretnom kombiju nemaju zraka __ Tako i ovaj kriminalac komunjara brani svog suborca kriminalca komunista __ Jednom komunjara, uvijek komunjara - poput vuka koji dlaku mijenja, ali čud nikada, tako se ovaj dokopao položaja u hdz - u, a sad brani komuniste

VI
Vito
08:26 30.11.2017.

U teatru između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika Zlatka Hasanbegovića HDZ ne želi sudjelovati. "To je tema koju trebaju riješiti dva koalicijska partnera, HDZ tu temu nije ni započeo, pa nema potrebe da u tome sudjeluje", rekao je Mikulić. ::: Kojeg li lažljivca __ hdz je prve izbore dobio baš na temi neprijateljtva prema ivi loli ribaru i njegovim pajdašima partizanima i komunistima __ Sad se ovaj član pljačkaške organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske pravi da ga spomenik komunistima ne zanima. __ Pravo lice pokvarenog stvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije