Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga'

Upitan o zamjeni nekretnina između države i Grada, Mikulić je rekao da je to opravdano kada se prostori i objekti stavljaju u funkciju
28. studenoga 2017. u 15:32 4 komentara 217 prikaza
Andrija Mikulić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je danas da je proračun Grada Zagreba za iduću godinu donekle na razini ovogodišnjeg, te poručio da HDZ neće odustati od kapitalnih investicija, posebno onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane.

Andrija Mikulić ODLAZAK IZ POLITIKE Mikulić na čelo inspektorata,a na njegovo mjesto Prgomet

Mikulić je na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 30. studenog, rekao da prihodi i primici proračuna i proračunskih korisnika za iduću godinu iznose gotovo devet milijardi i 400 milijuna kuna.

HDZ neće odustati od kapitalnih investicija

Poručio je da HDZ ni u idućoj godini neće odustati od kapitalnih investicija, posebno od onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane. Proračunom se planira dodatno zaduženje Grada za 250 milijuna kuna, a sredstva će se koristiti za kapitalna ulaganja.

"Predviđena su i sredstva za četiri nova ureda - za demografiju, kulturu, sport i mlade, te ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju, koji će s radom početi od 1. siječnja", istaknuo je Mikulić. 

Komentirajući smanjenje sredstava za mjesnu samoupravu za šest posto, rekao je kako su se očito u planiranju "malo prekombinirali". "Svi smo ovdje slavodobitno govorili - mjesnoj samoupravi se povećavaju sredstva, imat će veće ovlasti itd. Nas nekolicina smo tada komentirali - nije problem što ćete u pojedinim vijećima imati puno više sredstava, problem je imate li ljude koji će znati osmisliti programe da se ta sredstva utroše", kaže Mikulić.  

Upitan o zamjeni nekretnina između države i Grada, Mikulić je rekao da je to opravdano kada se prostori i objekti stavljaju u funkciju. Ako se misli na kavanu Corso, taj prostor godinama zjapi prazan, a takvu kavanu moramo imati u Zagrebu.

"Ja ću s dvije ruke podržati da to bude u funkciji i namjeni kako bi trebalo biti. Pa mi se nalazimo u metropoli", poručio je.

Svetice BANDIĆ POVUKAO ANEKS Slučaj Svetice? Dok se svi ne usuglase, ništa od projekta

Bista Ive Lole Ribara: HDZ neće sudjelovati u teatru između Bandića i Hasanbegovića

U vezi najave zastupnika liste Neovisni za Hrvatsku da će tražiti uklanjanje biste Ive Lole Ribara, Mikulić je ustvrdio da uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga i značaja pojedinaca, nego bavljenje komunalnom problematikom i temama. 

"HDZ želi da nemamo podjela u društvu i da ne čitamo na naslovnicama 'tko je partizan, tko je ustaša', jer to je pitanje povijesti i povjesničara. Želimo Zagreb s boljim prometnicama, s boljim gospodarenjem otpadom i gradskom imovinom", poručio je Mikulić. 

U teatru između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika Zlatka Hasanbegovića HDZ ne želi sudjelovati.

"To je tema koju trebaju riješiti dva koalicijska partnera, HDZ tu temu nije ni započeo, pa nema potrebe da u tome sudjeluje", rekao je.

Pogledajte i video novog rotora:

Zlatko Hasanbegović Pogledajte snimku Hasanbegović o 'dokoličarskom' golfu: 'Igraju ga samo oni s viškom novca' Zagreb: Sjednica Gradske skupštine Oporba protiv rebalansa Za veće plaće 11 milijuna kuna, a za obećane projekte nema ni lipe Nastavak 4. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Skupština prihvatila Centar za gospodarenje Otpad iz Zagrebačke županije odlagat će se u Zagrebu
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • liskovaca:

    Mikuliću prodana dušo!

  • Vito:

    U teatru između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika Zlatka Hasanbegovića HDZ ne želi sudjelovati. "To je tema koju trebaju riješiti dva koalicijska partnera, HDZ tu temu nije ni započeo, pa nema potrebe da u tome sudjeluje", rekao je Mikulić. ::: ... prikaži još! Kojeg li lažljivca __ hdz je prve izbore dobio baš na temi neprijateljtva prema ivi loli ribaru i njegovim pajdašima partizanima i komunistima __ Sad se ovaj član pljačkaške organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske pravi da ga spomenik komunistima ne zanima. __ Pravo lice pokvarenog stvora

  • Vito:

    Mikulić o Loli: 'Uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga' ::: Slično je govorio u Haagu i branitelj ratnog zločinca, upravitelj Manjače - nije naša briga što ljudi u teretnom kombiju nemaju zraka __ Tako i ovaj kriminalac komunjara brani ... prikaži još! svog suborca kriminalca komunista __ Jednom komunjara, uvijek komunjara - poput vuka koji dlaku mijenja, ali čud nikada, tako se ovaj dokopao položaja u hdz - u, a sad brani komuniste