Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jefinije nego na placu

Provjerili smo ponudu za zimnicu na zagrebačkoj Zelenoj tržnici: Paprika rog pet, kupus tri kune kilogram

Foto: Hana Ivković Šimičić
1/5
04.10.2021.
u 09:43

Patliđan "kruži" oko pet kuna, krumpir je između tri i šest., a grah se kreće od 20 do 35 kuna, ovisno o sorti.

S obzirom na to da su njeni "klijenti" uglavnom veliki trgovački lanci, restorani i fast foodovi doći po povrće treba još rano ujutro - najkasnije do oko 8 ujutro - no posjet Zelenoj tržnici uvijek se isplati. Prvenstveno zato jer su cijene, naravno, daleko jeftinije nego na bilo kojem zagrebačkom placu.

 

Stigla je jesen, što znači da su pripreme za zimnicu u punom jeku, a oni koji vole pripremati dovoljno zaliha da im potraju sve do proljeća posjetom ove tržnice na Žitnjaku definitivno će dobro proći. Paprika rog stoji između četiri i sedam kuna, kupus je između 3 i 3,5 kune kilogram, a rajčica je također povoljna - također između četiri i sedam kuna. Patlidžan "kruži" oko pet kuna, krumpir je između tri i šest., a grah se kreće od 20 do 35 kuna, ovisno o sorti. I premda prodavači uglavnom svoju robu nude na veliko, bez problema će prodati i onom tko treba manje količine za potrebe obitelji. 

- Vreća kupusa je od 60 do 75 kuna, ima nekih 20-25 kila - kaže nam jedan od prodavača na tržnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije