Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeno voće

VIDEO: Gužve na tržnicama, u Zagreb stigle prve ovogodišnje mandarine

Davorin Visnjic/PIXSELL
02.10.2021.
u 14:31

Cijena kilograma netervanske mandarine kreće se između deset i 12 kuna. Godina je bila dobra za mandarinu, kažu prodavači

Jesen je stigla i na zagrebačke tržnice. Na pultovima kumica na Trešnjevačkom placu sve je manje ljetnog voća poput marelica, lubenica, malina i šljiva. Sočno voće koje nas je hladilo za vrućih ljetnih mjeseci polako zamjenjuju plodovi prvih jesenskih berbi pa plac miriše na jabuke i grožđe oko kojeg se okupljaju rojevi pčela.

Pultovi su puni rog paprika i rajčica raznih sorti koji se ovih dana naveliko kupuju zbog zimnice. Cijena paprike kreće se između sedam i 12 kuna, dok je cijena rajčice nešto viša, između deset i 12 kuna po kilogramu. Oko deset sati u ribarnicu su pristigle i srdele. njih su Trešnjevčani strpljio čekali u redu jer ih neko vrijeme nije bilo zbog lošeg vremena i punog mjeseca. 

Ipak, ovotjedne princeze placa svakako su mandarine. Sočne ljepotice iz doline Neretve na pultove zagrebačkih tržnica stigle su prije nekoliko dana. Kilogram većih mandarina košta 12 kuna po kilogramu, dok je cijena onih manjih deset kuna po kili. 

-Napišite das su najbolje mandarine kod mene na samom kraju placa - poručuje nam jedan od prodavača i nutka nas da probamo najslađe ovogodišnje mandarine. Zagreb se, izgleda, zaželio mandarina, jer, kaže nam prodavač, dnevno proda i do 200 kilograma na dan, a godina je, dodaje, za neretvansku mandarinu bila dobra.

-Ima ih toliko da ne znamo gdje ćemo s njima - zadovoljno će on. Loše vrijeme i suša, izgleda, nije naštetila nasadima mandarina u dolini Neretve. Na žalost, u ostatku zemlje, voćari, povrćari i vinogradari bilježe velike gubitke pa su cijene na tržnicama oko 20 posto više nego lani, kažu prodavači. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar babinjak1984
babinjak1984
18:58 02.10.2021.

Bolje su uvozne.Slađe.

YE
yelloman
15:22 02.10.2021.

Kupio 4 kile danas na nekom štandu neretvanskih proizvoda. 10kn. Ok lijepe velike, ali je to još kiselo.

TO
Tonto
07:56 03.10.2021.

Mandarine su pobrane zelene samo da bi bile "prve" po najvišoj cijeni. Ovako kisele vrijede realno 3kn za kg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije