Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio je na Autobusnom kolodovoru

Nesuđeni Holdingov TV studio koristili su kao karaoke, a sad je razmontiran u skladištu

storyeditor/2021-12-13/PXL_160418_20312081.jpg
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/2
16.12.2021.
u 10:51

Hoće li računala, miksete, zvučnici, mikrofoni dobiti novu svrhu, zasad se ne zna

Računala, miksete, zvučnici, mikrofoni, set za karaoke... Sve se to nalazilo u malenom uredu na četvrtom i najvišem katu zgrade Autobusnog kolodvora na koji se prije nekoliko godina uselila služba Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga. Ondje se radi u tri smjene, od 0 do 24, a pozivom na broj 072 500 400 možete dobiti informacije o naknadama sadržanim u jedinstvenoj uplatnici, komunalnim uslugama i prometnim djelatnostima, ali i rezervirati autobusnu kartu.

Opremu donio iz ZET-a

Prostor od desetak kvadrata trebao je postati TV studio gradske megatvrtke, no od 2018. petkom navečer postajao je mjesto iz kojega su nerijetko dopirali zvuci hitova hrvatske zabavne glazbe, a donedavni direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Zagrebačkog holdinga Tomislav Jurić i dio njegovih suradnika koristili su ga za trenutke opuštanja uz karaoke-zabave.

Pokazuju to snimke koje je u lipnju objavio T-portal, nekoliko dana nakon što je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Jurića upravi Holdinga zbog mobinga nad zaposlenicima. Iako se Jurić pravdao da su nastale na proslavama nakon uspješnih projekta, istog je dana kada su snimke karaoka objavljene podnio ostavku. Novo radno mjesto, potvrđeno nam je iz više izvora, Jurić je nedavno pronašao u C.I.O.S grupi.

Prostorija na četvrtom katu zgrade Autobusnog kolodvora, u kojoj se nekoć nalazio nesuđeni TV studio Zagrebačkog holdinga, danas pak zjapi prazna. Nedugo nakon što je Jurić podnio ostavku, doznajemo, studio je razmontiran, a vrijedna oprema potrpana je u kartonske kutije i nalazi se u skladištu Pozivnog centra na Autobusnom kolodvoru. Još nije poznato što će s njom biti, hoće li se koristiti za druge svrhe, prodati ili preseliti u neki drugi ured, a dok nova uprava gradske megatvrtke ne odluči što će s njom, bit će u skladištu. Ni pitanje koliko je oprema koštala nema svoj odgovor, no cijena TV studija te veličine sa svom potrebnom opremom je najmanje 300.000 kuna. Iznos je to kojim se, primjerice, može izgraditi jedna montažna kuća za neku od obitelji stradalih u potresu koja će još jedne blagdane provesti u kontejnerima ili sobicama hostela Arena.

Opremu koja je u nesuđenom studiju povremeno služila za pjevanje uz hitove Severine, Doris Dragović i Harija Rončevića Jurić je, doznajemo, donio sa sobom iz ZET-a, gdje je radio kao glasnogovornik dok ga pokojni gradonačelnik Milan Bandić nije imenovao direktorom Holdingove Službe za odnose s korisnicima. Kao bivši radijski novinar s dugogodišnjim iskustvom rada na Hrvatskom radiju, Jurić je u ZET-u 2011. godine pokušao pokrenuti projekt ZET-ova radija.

"Namjeravamo izvijestiti građane Zagreba o najvažnijim informacijama. Emitirat ćemo i najvažnije Hinine vijesti iz Hrvatske, Europske unije, svijeta, gospodarstva, kulture i sporta", najavljivao je Jurić u intervjuu Poslovnom dnevniku. Premijera je trebala biti 1. studenog 2012., na blagdan Svih Svetih, no projekt je na kraju propao. Kada je iz ZET-a premješten u Holdingovu službu, Jurić je nešto slično planirao pokrenuti i na četvrtom katu Autobusnog kolodvora.

Rijetka ostavka

O pomalo bizarnom slučaju karaoke-studija u Pozivnome centru te zaboravljenom projektu Radio ZET-a pokušali smo razgovarati i s Jurićem, ali bez uspjeha. Mobitel mu više nije aktivan, a ugasio je i dio profila na društvenim mrežama. Ništa rječitiji nisu bili ni u Zagrebačkom holdingu, gdje smo pitali koliko je koštala oprema za karaoke-studio te hoće li dobiti neku drugu namjenu. Odgovor nam zasad nije stigao.

Jurić je, inače, među rijetkim upraviteljima u Holdingu koji je podnio neopozivu ostavku u posljednjih šest mjeseci, što među sindikatima stvara prilično nezadovoljstvo.

– Nismo zadovoljni, ne događa se ništa. Nikoga nisu maknuli niti su ikog novog zaposlili. Neradnici već šesti mjesec primaju plaću i ne vidim izlaz iz te situacije. Kažu da rade na sistematizaciji, no ne čine to ni dovoljno brzo ni dinamično. Holding je u velikim financijskim problemima, a radnika nedostaje u svim podružnicama – kaže Darko Kleinberger, šef Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkinga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije