Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovana je i nova pročelnica

Tomašević: Natječaj za ZET je gotov, Marko Bogdanović novi je direktor

Zagreb: Tomislav Tomašević i Sandra Bosnar održali su konferenciju za medije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.12.2021.
u 10:59

– On je iskusni menadžer koji je u proteklih 20-ak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama. U Đuri Đakoviću bio je i predsjednik uprave – rekao je Tomašević.

Prošlog je tjedna na sjednici Gradske skupštine izglasan proračun težak 15,1 milijardu kuna, a drastično je srezana i mjera roditelj odgojitelj, pa su bijesni roditelji najavili tužbe i postavljanje šatora ispred Gradskog poglavarstva. Osim toga, održana je i maratonska sjednica koja je trajala do pola četiri ujutro. Posljednjih dana goruće teme su i sljemenska žičara odnosno njeno skorašnje otvorenje, zapošljavanje novih voditelja podružnica u Holdingu, imenovanje pročelnika, obnova Zagreba... Tijek konferencije i odgovore na pitanja postavljena gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću možete pratiti uživo ovdje. 

 

Konferenciju je započeo zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je opisao kako protječe obnova zagrebačkih škola, dok je gradonačelnik govorio o natječajima za zapošljavanje, objašnjavajući tu proceduru. Odlučeno je da će pročelnica ureda gradonačelnika biti Martina Jurišić. 

– Završen je natječaj i imenovali smo novog direktora Marka Bogdanovića. On je iskusni menadžer koji je u proteklih 20-ak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama. U Đuri Đakoviću bio je i predsjednik uprave – rekao je. Martina Jurišić nova je pročelnica Ureda gradonačelnika, izvijestio je Tomašević. 

– Po struci je diplomirana pravnica, a završila je obrazovanje kao PR menadžerica – kazao je. 

Komentirao je pitanje skijališta na Sljemenu, a Tomašević je rekao da ne bi trebalo biti razlika u odnosu na godine ranije, a što se tiče uporabne dozvole za žičaru, podsjetio je na riječi ministra prometa da bi to moglo biti ostvareno do Kupa.

– Trenutačno je u procesu usklađivanje pravnog okvira, vjerujem da će to vrlo brzo biti gotovo i da će Grad dobiti osmu uporabnu dozvolu za žičaru – rekao je. Što se tiče izmjene mjere roditelj odgojitelj, Tomašević je rekao kako se treba prestati vrtjeti u krug i ponovio planove za izgradnju 12 dječjih vrtića u dvije godine. 

S Fondom solidarnosti moguće je financirati isključivo javne zgrade, to je konstrukcijska obnova, a ostatak mora ići na NPO. Grad Zagreb s državom je procjenjivao štetu u prijavi za aplikaciju Fonda solidarnosti. Cijela je šteta na privatnim zgradama procijenjena na nekih 80 milijardi kuna, u ovom slučaju bilo je 5 milijardi. 

C.I.O.S. je povukao ponudu za suradnju. Što to znači u praktičnom smislu za Zagreb? 

– Zar očekujete da komentiram ironičnu ponudu koju su kasnije povukli. Ne znam što je bio okidač za novo priopćenje, ovakva ironična priopćenja neću komentirati – rekao je i komentirao prigovore na stanje otpada u Zagrebu. 

Niz je faktora koji na to utječu, odgovorio je Tomašević, ponavljajući da je dio radnika bio u samoizolaciji ili bolestan, problem je bio i  u javnoj nabavi. Raspisan je natječaj za 20 novih operativnih radnika u Čistoći, a unajmljivat će se i nova vozila da se ne ometa usluga otpada, rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 26

JO
jorgen
11:02 14.12.2021.

Tomaševiću, objasni građanima grada Zagreba zašto glumiš da je Advent ove godine krnji zbog financija, a istovremeno Radi Borić i njezinim članovima povjerenstva za putne i osobne troškove dodjeliš 300.000 kuna te obećaš da će se sljedeće godine obilježavati TRI nova dana za seksualne manjine?

EH
enigmus-hr
11:21 14.12.2021.

Uspješni menadžer iz ĐĐ koji je uspio upropastiti poduzeće?

CH
chr1s
11:25 14.12.2021.

Bolje da nije stavio u životopis da je bio u upravi ĐĐ. Nije nešto na što bi trebao biti ponosan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije