Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

ZET i Zagrebački velesajam postaju direktno vlasništvo Grada Zagreba

"Mi smo Plan podjele Zagrebačkog holdinga sa formiranjem novih tvrtki ZET i Velesajam usvojili na našem Povjerenstvu jučer. Uprava Zagrebačkog holdinga također je jučer donijela odluku, naravno, čekala je potvrdu Povjerenstva", istaknula je pročelnica Jozić na konferenciji za novinare
29. studenoga 2017. u 15:12 4 komentara 2896 prikaza
ZET-ovi autobusi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić izvijestila je da su na  Povjerenstvu usvojili Plan podjele Zagrebačkog holdinga s formiranjem novih tvrtki - Zagrebačkog velesajma (ZV) i Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET), koje prelaze direktno u vlasništvo Grada Zagreba.    

dubravko baričević što ih očekuje? Zagrebački holding nakon izbora: Smjene i manje radnih mjesta

"Mi smo Plan podjele Zagrebačkog holdinga sa formiranjem novih tvrtki ZET i Velesajam usvojili na našem Povjerenstvu jučer. Uprava Zagrebačkog holdinga također je jučer donijela odluku, naravno, čekala je potvrdu Povjerenstva", istaknula je Jozić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi održanoj u povodu sutrašnje sjednice Gradske skupštine. Jozić je kazala da su na tome dugo radili jer nisu htjeli napraviti neke greške.

Galerija: 
ZET-ovi autobusi
1 / 7
novi rotor

 

"Znači, stvarno se radilo skoro godinu dana. Poslano je na Trgovački sud i trebalo bi biti na Gradskoj skupštini u 12. mjesecu. Evo, nadamo se da ćemo to stići u 12. mjesecu, da će nam Sud dovoljno brzo odgovoriti", istaknula je pročelnica Jozić. Rekla je da su konzultanti predviđali neke modele ali da misli da je bitno reći da se "ZET i Velesajam izdvajaju sa svojom cjelokupnom imovinom koja je u funkciji tih djelatnosti i s onim obvezama i potraživanjima i kreditnim obvezama koje se tiču direktno njih te da svi radnici prelaze, naravno, sa izdvajanjem tvrtke". 

"Sve ostaje kao prije osim vlasničke strukture. ZET i Velesajam prelaze direktno u vlasništvo Grada. Za to imamo svoje razloge - ZET vezano uz korištenje EU sredstava, uz ugovor koji smo sklopili još prošle godine u skladu s europskim smjernicama, s europskim direktivama gdje točno mjerimo i kvalitetu usluge javnog gradskog prijevoza i sve one druge komponente koje ta direktiva nalaže. Znači, to nam je bitno da imamo ZET izdvojen da ga možemo tako pratiti", objasnila je Jozić.

'20.08.2013., Zagreb - Zagrebacki holding, Centar za korisnike u Ulica grada Vukovara 41. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL' zvuči nevjerojatno Zagrebački holding sanirao dug od milijardu kuna!

A, što se tiče Zagrebačkog velesajma, Jozić je istaknula da je riječ o transformaciji prostora Zagrebačkog velesajma. Podsjetila je da je o tome već i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ranije govorio, dosta puta je to spomenuo i njih pozvao dokle su s time stigli. "Jedan dio Velesajma, otprilike jedna trećina ili nešto manje bi ostalo za sajamske djelatnosti onoliko koliko se za to može iskoristiti, a preostale dvije trećine ili nešto više od toga bi bilo pretvoreno u, ja bih rekla, komercijalno-znanstveno-istraživački prostor", rekla je Jozić.

Znači, objasnila je, "kombinacija svih tih sadržaja, u što ulazi i naš Tehnološki park i neke druge institucije, otvoreno za građane, sa javnom površinom, sa šetnicama, bez ograde i tako dalje, da te paviljone koji nisu u funkciji da ih pretvorimo u nešto drugo, prenamijenimo, a one koji su za rušenje, da ih srušimo". "Jednostavno, da prostor Velesajma integriramo sa Novim Zagrebom, kao jednom cjelinom takve vrste, znači poslovno-istraživačke infrastrukture", objasnila je Jozić istaknuvši da su to najveći razlozi izdvajanja Velesajma. 

Pogledajte i video: Prvi Cat Caffe u Hrvatskoj

Jasminka Lozančić 'Imala sam sve kvalifikacije, ali ZET je zaposlio brata ministra' Milan Bandić Bandić smijenio upravu Zagrebački holding preuzima Ana Stojić Deban Milanka Opačić OTPIS DUGA M. Opačić: Najveći nam je problem Zagrebački holding koji nije potpisao sporazum
mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
 • MarkoL:

  Sve će to riješiti Naš Veliki vođa Bandić. On je na ovim prostorima pravo Božanstvo, te kao takav može raditi šta želi.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Mazanje očiju..... nadam se da se uredništvo neće naljutiti ako kažem da Banditos sprema veliku pljačku vozača- naplatu parkinga po cijelom gradu.... zbog čega bismo plaćali i taj namet, makar " i simbolično"?.. jer, lopovi će dobiti legimitet za povećanje ... prikaži još! cijena parkiranja malo po malo... još će nas i ovršavati.... marš u poganu vlaku, tamo si materi naplaćuj parking.... a vidiš li ogromne gužve u prometu, to ne rješavaš?

 • josmalopanestalo:

  sad sastavi, sad rastavi i pola se izgubi, opet imaju ideju za pljačku