Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.11.2017. u 12:20

Jasno je da će se stan dodijeliti drugome da ne ostane prazan. Ali to je onda neka nova priča

Podbrežjem u Gradu nisu zadovoljni. Ali zato što se o tome piše u novinama, ne jer je projekt promašen. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić jučer se, na presici uoči sjednice Skupštine, osvrnula, između ostalog, i na nove kriterije po kojima će se dodjeljivati stanovi u naselju iza Sigeta.

Krivo su mediji pročitali odluku, rekla je, jer i dalje se prednost pri dodjeli stanova u kvartu, koji je trenutačno u nastajanju, daje znanstvenim novacima, za koje se on i gradi. A za stanove se, objasnila je, dosad prijavio 21 mladi znanstvenik. Razlog je to i zbog kojeg su se raspisali novi kriteriji dodjele, kojima se priliku za ulazak u projekt “zagrebačke stanogradnje” daje i vrhunskim sportašima, braniteljima, kulturnim djelatnicima i slobodnim umjetnicima, ali i gradskim zaposlenicima iz područja zdravstva i obrazovanja.

Zagreb: Radovi na izgradnji novog stambenog naselja Podbrežje
1/30

Čime se, naravno, želi izbjeći da stanovi u Podbrežju ostanu prazni. Produljio se čak i natječaj za prijavu, koji sad traje do 31. prosinca, a prvi bi se ključevi trebali podijeliti početkom 2018. Prvih 608 stanova bit će spremno u toj prvoj fazi, dok se ukupnim projektom planira njih 1800.

Nastavi li se, međutim, trend prijave mladih obrazovanih ljudi kao dosad, u tih gotovo dvije tisuće stanova smjestit će se tek pedesetak znanstvenika. A čitav projekt Podbrežja pretvoriti u novu Sopnicu. Naselje koje zjapi poluprazno i u koje ne želi nitko, pa čak ni po povoljnijim cijenama i uvjetima koje nudi Grad.

Posve je jasno da u gradskoj upravi žele izbjeći taj scenarij, pa u stanove koje su namijenili znanstvenim novacima smjestiti neke druge stanare, ali onda bi trebali i priznati da se čitav koncept Podbrežja promijenio. Ideja kao takva u teoriji bila je dobra, ali kao i obično, u obzir se nisu uzimale sve okolnosti. Poput, primjerice, one da je nekome tko ima plaću pet tisuća kuna kredit za stan problem, čak i u slučaju kad plaća samo dio kamate, a kvadrat je povoljniji od tržišnog. 

Komentara 10

VI
Vito
09:27 30.11.2017.

Prvih 608 stanova bit će spremno u toj prvoj fazi, dok se ukupnim projektom planira njih 1800 ::: "večernjak" je ne tako davno objavio kako je u Zagrebu diplomiralo više stotina znanstvenika koji su diplome prepuzeli u zgradi HNK. __ Gdje su nestali tih oko 500 mladih ljudi??? __ Jesu li oni plenkijeva "izvozna kvota" za dobar gospodarski rast hrvatskog izvoza???

VI
Vito
09:37 30.11.2017.

2Xgeneral: __ ako si Zagrebčan ili Zagrebčanka, nema načina kupiti stan u Zagrebu po povoljnim uvjetima. __ Kamoli ga dobiti i na kredit uz pomoć ovakvih koji caruju Zagrebom i sudstvom. __ Kad sam se zaposlio ispunio sam upitnik o potrebi za stanom - napisao sam da mi stan treba, ali ga nikad neću dobiti, jer sam Zagrebčan. __ Došli su mi i rekli da to ne smijem napisati __ Kad sam ih pitao : kako to da je Mostarac dobio stan, a zaposlio se tek prije mjesec dana, odgovorili su mi da nema dje stanovati. __ Kako nema gdje stanovati kad je radio u Mostaru gdje ima trokatnicu??? __ Ne smijem tako razmišljati, čovjek se doselio pa mu treba stan, a ti iaš gdje živjeti u Zagrebu. __ Skoro ništa se od onda nije promijenilo. __ Jedina promjena je u pločama s kojih su skinuli pridjev "socijalistička". __ Čak je i "gradonačelnik" ostao na istom radnom mjestu, samo s drugom funkcijom - više nije udbaški potrčko za oni i dsz nego je "dogurao" do "gradonačelničkog" položaja, a sve pomoću svoje rodijačke parazitske družbe koja ga podupire, jer joj daje "besplatne" tramvajske karte i 100, 200 kuna kao mito čime samo podupire koruptivno djelovanje institucija

DU
Deleted user
12:15 30.11.2017.

Gledaš li ti novinarčiću u ono što pišeš???Pogledajte si svoje naslove! To bi dijete u 1.r.osnovne škole gramatički napisalo bolje od vas! Totalna nepismenost.Totalna nepismenost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije