Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZI U GSKG-U

Holding za 42 radnika sprema otpremnine, znaju se već i imena?

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe, među njima i voditelj
Patrik Macek/PIXSELL
31.12.2021.
u 08:40

Iako tek ulaze u pregovore savjetovanja, odnosno pregovore sa sindikatima, već su izračunali točan iznos otpremnina i naknada za rad u otkaznom roku u iznosu od 2.428.526,61 kunu

Direktor zagrebačkog GSKG-a Marko Šarić pokrenuo je postupak savjetovanja vezanog za otkaze 42 radnika unutar GSKG-a koji bi trebali uslijediti u narednom razdoblju od 90 dana. Već postoji razrađeni popis tko bi trebao dobiti otkaz, a na njemu su radnici od razine voditelja odjela do razine čistačice. Točno u lipu izračunat je i iznos otpremnina za te radnike i sve to dan prije Stare godine. 

Iz odluke direktora Šarića može se iščitati da radnike otpuštaju kako bi sredili financije, doznaje RTL. Navodi se i da imaju potencijalni višak od četiri izvršitelja na poslovima financija i računovodstva, potom višak od 17 radnika na općim poslovima, te višak od 21 radnika na poslovima naplate.

>> VEČERNJI TV Pavo Kostopeč o promjenama u Holdingu: Jesu li otišli zbog nestručnosti ili se odustaje od nulte tolerancije na korupciju

Iako tek ulaze u pregovore savjetovanja, odnosno pregovore sa sindikatima, već su izračunali točan iznos otpremnina i naknada za rad u otkaznom roku u iznosu od 2.428.526,61 kunu. Zanimljivo je da se ovim dokumentom utvrđuje da se tek ide u savjetovanje o otkazima i višku radnika pa se po toj logici još ne zna koliko će otkaza zapravo biti, ipak su već u lipu izračunali koliko bi se trebalo dati za otpremnine i spomenute naknade.

Iz dobro upućenih izvora RTL doznaje da se već znaju imena ljudi koji bi trebali dobiti otkaz u roku od 90 dana jer se u istom dokumentu navode pojedina radna mjesta na kojima je višak radnika, ali uz ta radna mjesta već su navedene stručne spreme i staž.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar javorko
javorko
09:01 31.12.2021.

Slijedeci potez je gradska uprava i kadar vjeran 365 zaposlen po Milanu a radi se o nekim sluzbenicima koji su radili kaznena djela pogodovanje odredenim struktura povezanih s M.Bandic te su na njegovu naredbu izradivali pravilnike i odredene elaborate kojii nisu prikazivali realnu sliku stanja na terenu vec su umanjivali postojece stanje u korist "klinejentele" Milana Bandica,kada su pristigle primdjebe koje su primjecene opservacijom mijenjani su pravilnici na nacin prilagodbe prijateljima od Milana..sakrivali su kaznena djela zakonima koji su oni sami izmislili,primjer je web stranici grada jasno postoje uvjeti u pisanom obliku npr za najam zemljista za odredenu svrhu,ako bi onaj koji uzme u najam odredenu grad.česticu proširio onu za koju placa najam ,izgradio nesto na njoj ,tada se mijenja opravlinik,naravno to je važilo iskljucivo za "klijentelu" M.Bandića,drugi su morali biti striktni u najmu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije