Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Do vodovoda i kanalizacije novcem iz fondova Europske unije

Kvartovska tribina Sesvete
Dalibor Urukalović/PIXSELL
20.01.2014.
u 13:21

Kroz idućih mjesec dana odgovorit ćemo na 300 pristiglih pitanja građana Sesveta, pristiglih za kvartovsku tribinu održanu u četvrtak 16. siječnja

Vodovod, kanalizacija, prijevoz, asfalt... problemi su stanovnika Sesveta. U nastavku donosimo odgovore gradskih pročelnika i predstavnika Zagrebačkog holdinga na pitanja u sklopu četvrte Večernjakove kvartovske tribine “Želiš li bolji kvart?” koja je održana u četvrtak u Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

U sljedećih mjesec dana tražimo predstavnike gradske vlasti da odgovore na sva pitanja građana, kojih je stiglo više od tri stotine.

Zašto Sesvete nemaju Hitnu pomoć i hoće li je dobiti?

Slavko Antolić: Mrežu organizacije Hitne pomoći donosi ministar zdravlja na prijedlog Zavoda za hitnu medicinu. Trenutačna organizacija utvrđena je 2012. godine. Grad Zagreb ima šest ispostava Hitne pomoći, a jedna je i Sesvete. Prema zakonskim odredbama od te 2012. godine postoje ispostave s jednim timom. U svakoj ispostavi postoji jedan tim osim ovoga koji je u Dubravi koji ima dva tima. Ako tim iz Sesveta mora izaći na teren pružiti pomoć, mijenja ga jedan tim iz Dubrave. Ovakva organizacija do sada je služila svrsi. Pokaže li se potreba za promjenom, moći će se razmatrati pojačanje s još jednim timom.

U Skupštini ćemo nastojati da se u izmjeni generalnog urbanističkog plana ubuduće odrede lokacije telekomunikacijskih odašiljača

Dinko Bilić

pročelnik za izgradnju grada

Hoće li se ove godine urediti Horvatova i Tupekova ulica?

Alan Ordulj: Za Horvatovu i Tupekovu ulicu u ovoj je godini predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju tih ulica. Izvedba će biti u idućem razdoblju.

Prije 42 godine u Varaždinskoj ulici napravljen je vodovod, no te su cijevi stare i azbestne. Hoće li se zamijeniti?

Davor Tomić: Hoće, no pitanje je kada, budući da na području grada postoji 170 kilometara azbestnih cijevi. Vodoopskrba i odvodnja u dogovoru s Gradom i Holdingom radi studiju izvodljivosti nakon koje će se više znati, a nadamo se i povlačenju novca iz EU fonda.

Između Bjelovarske i Kašinske ulice živi više od deset tisuća stanovnika. Tu su četiri vrtića, dvije osnovne škole, a postavili su dva repetitora i u Varaždinskoj treći. Treći odašiljač trebao je biti srušen, zašto nije?

Dinko Bilić: Sličan problem bio je na Vrbanima gdje su se građani okupili u inicijativu za uklanjanje odašiljača. No to nije u mjerodavnosti gradske uprave, nego Ministarstva. U Skupštini ćemo nastojati da se u izmjeni generalnog urbanističkog plana ubuduće odrede lokacije telekomunikacijskih odašiljača.

Komentara 1

FR
frondi
18:03 26.01.2014.

zašto mislite da će se novcem iz EU fondova doći do vodovoda i kanalizacije? Grad je već nekoliko puta potrošio novce za vodovod i kanalizaciju za Sesvete, prvi put je novac ulupan u projekt stanova svinjogojska farma Sopnica Jelkovec, drugii put obveznice 300 milijuna € koje je Grad plasirao u Londonu potrošeno je na kockanje zemljištem, a treći put novac je utrošen u Brezovicu pa će tako Sesvete još deset godina graditi vodovod i kanalizaciju umjesto predviđenih dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije