Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja kružnog toka

Borba i prosvjedi se isplatili! Raspelo staro 115 godina ostaje u Resničkom gaju

Foto: Hana Ivković Šimičić
1/8
26.07.2021.
u 13:19

Cijena ostaje ista, a gradit će se rotor oko raspela

Na križanju I. i II. Resničkog gaja stoji već 115 godina pa ne čudi zato da je raspelo od posebne monumentalne vrijednosti za čitav kvart. Zato i tamošnji stanovnici nisu dali da se makne kad je prije nekoliko tjedana trebao početi projekt gradnje rotora na tom mjestu. Prosvjedovali su i zaustavili izvođače radova, a borba im se, prema svemu sudeći, isplatila jer raspelo ostaje gdje je bilo proteklog stoljeća te će se kružni tok napraviti oko njega.

VIDEO Gradnja kružnog toka u Resničkom gaju

- Odlučno je tako na današnjem sastanku u gradskom Uredu za prostorno uređenje i izgradnju na kojem je bio župnik Marijan Piskač, dopredsjednica Nevenka Habric i ja u ime Trpimira Majcana, predsjednika gradske četvrti Donja Dubrava, na čiju se inicijativu i održan sastanak. Raspelo se nalazi na desetak kvadrata koji su u crkvenom vlasništvu i da ga pomaknu, trebali su odobrenje tamošnje crkve i svećenika. No, to nisu imali, ali je bivša vlast rekla da je župnik dao usmeni pristanak, što se nije dogodilo. Zato smo ga danas poveli sa sobom na sastanak - objašnjava dopredsjednik gradske četvrti Donja Dubrava, Alin Kavur, dodajući kako prethodnici koji su bili na čelu četvrti i mjesnog odbora nisu nikad ni župnika pitali za odobrenje. 

Zato je došlo i do prosvjeda, podsjećamo, u Resničkom gaju. Nisu imali, složili su se tamošnji stanovnici i svećenik, ništa protiv izgradnje kružnog toka, nego micanja raspela koji je njima sveti simbol kvarta.

- Pretpostavljamo da su inzistirali na tome jer su bili u pitanju neki osobni interesi. Bilo kako bilo, izborili smo se za svoje, što je i najbitnije. Vrlo smo sretni i zadovoljni s današnjim uzajamnim dogovorom. Iz gradskog Ureda u roku sedam dana će dostaviti gradskoj četvrti Donja Dubrava pismeni sporazum s novim nacrtom kružnog toka u kojem raspelo ostaje, a mi ćemo ga odobriti kako bi mogli krenuti radovi. Uz ovo je važno naglasiti da neće biti novih dodatnih troškova. Dakle, cijena rotora ostaje ista - kaže Kavur.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
14:52 26.07.2021.

Svaka čast, ljudi.

TH
thirtysix
14:54 26.07.2021.

Bravo ,hrabri ljudi!

LL
lijepa_li si
15:16 26.07.2021.

bez vjere, bez raspela, bez "kraljice hrvata" odavno bi nas raskopusali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije