Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Premijer ima dovoljno novca za odmor, a ja nemam. Ali ne vidim od čega bi se Orešković odmarao'

– Mislim da znaju da neće pobijediti pa žele koji mandat više na sebe, jer ne žele davati mandate strankama kao što su ove ekstremističke strančice oko kojih se sve vrtjelo ovih mjeseci – rekao je Milanović o HDZ-ovoj odluci o samostalnom izlasku na izbore.
26. srpnja 2016. u 12:17 104 komentara 10034 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Šef SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas u Žminju, gdje se susreo s članovima istarskog SDP-a, brojne teme – od HDZ-a do afere "bonusi" u Hrvatskim šumama.

Govoreći o kampanji, Milanović je rekao da ona neće biti personalizirana te da treba "spriječiti HDZ i Most da nas muče". Osvrnuo se i na poboljšani rejting HDZ-a. – Plenković u srpnju je jednako Karamarko u svibnju, u decimalu – rekao je Milanović.

Na pitanja novinara o bonusima u Hrvatskim šumama Milanović je rekao da mu je jedina dilema jesu li Hrvatske šume drugačije od Voda, koje su javna ustanova. – Od ovoga nije imao koristi ni SDP ni ministar Jakovina. Zanima me što o tome kaže Nadzorni odbor Hrvatskih šuma – dodao je. Milanović se osvrnuo i na temu ljetovanja u vili Costabella. – Na moju obitelj nije potrošena ni jedna lipa ni u Costabelli ni na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa – izjavio je čelnik SDP-a i dodao da je on na odmore odlazio na po nekoliko dana kako bi se odmorio s obitelji.

– Ne vidim od čega bi se gospodin Orešković odmarao. Premijer ima dovoljno novca za odmor, a ja nemam. Kad idete na odmor kod rodbine, osiguranje košta još više – rekao je.

Hrvatska raste MILAN IVKOŠIĆ Milanović živi dokaz: tko nije sposoban voditi zemlju, sposoban je voditi je u propast Zoran Milanović Troškovi za iće i piće SDP: Milanović je sam plaćao hranu dok je bio u vili Costabella pavelić i jakovina Sporni ugovori Paveliću duplo veći bonus od Vladina

Na pitanje o političkim protivnicima Milanović je rekao da se Most bavi intrigama, a da je HDZ "instalirao novog predsjednika koji je, nažalost, dužan nekim ljudima". – Ja nisam nikome dužan – dodao je i ocijenio kako je "zadnjih mjesec dana otkad je Karamarko najuren, situacija utihnula".  – Mislim da znaju da neće pobijediti pa žele koji mandat više za sebe, jer ne žele davati mandate strankama kao što su ove ekstremističke strančice oko kojih se sve vrtjelo ovih mjeseci – rekao je Milanović o HDZ-ovoj odluci o samostalnom izlasku na izbore.

– Ja sam prošao svašta, i Sanadera i umjereniju Jadranku Kosor i Karamarka. Narodna koalicija će dobiti izbore – kazao je. – Sve što radi ova smijenjena vlada je nezakonito... Sve ove smjene i imenovanja nisu doneseni zakonito i ljudi koji to potpisuju moraju toga biti svjesni, to je utuživo... Uprava Hrvatskih šuma savršeno je odgovarala i HDZ-u i Mostu i vjerujem da je to tako zato što su imali poslovne rezultate. Ni HDZ ni Most, koji je upravljao resorom, nisu ih smjenjivali i to je interesantno – poručio je Milanović.

>> Evo kako stoje rejtinzi SDP-a, HDZ-a i Mosta!

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?