Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Troškovi za iće i piće

SDP: Milanović je sam plaćao hranu dok je bio u vili Costabella

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
19.07.2016.
u 17:10

Izvor iz SDP-a tvrdi da Milanović s obitelji lani nije potrošio ni kune državnog novca na narudžbu hrane iz obližnjih hotela ili restorana

Nakon što su se mediji zainteresirali za ljetovanje obitelji opozvanog premijera Tihomira Oreškovića u vili Costabella kod Opatije, posebno zbog toga što je u razdoblju dok su Oreškovićevi ondje ljetovali u tu vilu naručeno ića i pića u iznosu nešto većem od 100 tisuća kuna; otvorilo se i pitanje troškova reprezentacije u toj vili i za vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

MUP objavio troškove

U cijelu priču upleo se i Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić pa su tako na službenoj web stranici MUP-a objavljeni troškovi reprezentacije u državnoj vili kod Opatije u razdoblju od 2009. godine do sada. Ti podaci sugeriraju da su premijer Milanović i njegovi ministri voljeli dobro pojesti i popiti u vili Costabella jer su u četiri godine svog mandata natukli ukupno 747 tisuća kuna troškova reprezentacije.

Očito nezadovoljan interpretacijama tih troškova, izvor iz SDP-a tvrdi kako navedene svote nikako ne znače da je to trošak bivšeg premijera Milanovića i njegove obitelji. Štoviše, izvor iz SDP-a tvrdi kako je Milanović s obitelji lani u Costabelli bio “samo dva puta, oba puta nakratko” i da tijekom svog boravka Milanovićevi nisu potrošili ni kune državnog novca na narudžbu hrane i pića iz obližnjih hotela ili restorana. – Kao što mnogi znaju, Zoranova supruga Sanja ima specifične prehrambene navike. Ona je sama kupovala i nabavljala namirnice koje je i sama kuhala obitelji za njihova boravka u vili Costabella – tvrdi izvor iz SDP-a. Treba napomenuti kako svoje tvrdnje nije potkrijepio ničim “opipljivim”, nikakvim dokumentima. Napominje kako su svi navedeni troškovi reprezentacije u vili Costabella za mandata Milanovićeve vlade nastali “isključivo za službenih posjeta gostiju, često i visokih stranih dužnosnika, ministra, državnika...”.

Gosti – strani državnici

– Jednom je gostovanje ministra jedne velike države rezultiralo kasnijim poslom za domaće tvrtke vrijedim više desetaka milijuna dolara – kaže naš izvor.

Napominje kako troškovi koje je MUP prikazao za 2009., 2010. i 2011. ne drže vodu, jer je, tvrdi, tek 2012. uvedeno pravilo da se troškovi reprezentacije za vilu Costabellu vode kao posebna stavka.     

>>MUP objavio: Evo koliko se trošilo u Vili Costabelli

Komentara 39

DU
Deleted user
17:18 19.07.2016.

Ako je trošio svoje novce neka pokaže račune i problem je riješen.

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
17:16 19.07.2016.

Iz SDP-a su zaboravili napomenuti da su šnite kruha bile vrlo tanko rezane. Iako vidi se po Milaniviću da nije štedio na hrani posljednjih 4-5 godina.

DU
Deleted user
17:22 19.07.2016.

Obrazloženje u koje vjeruju samo jako naivni ili oni još skromnijih umnih mogućnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije