Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 IZBORNIH JEDINICA

Željko Kerum: Nije bitna stranka, bitno je moje ime 2009.

'02.02.2011., Split - Zeljko Kerum davao izjave nakon jucerasnje emisije u kojoj je gostovao.Tema emisije je bila gradnja na Marjanu, a  Kerum je prosvjede protiv njega prozvao medijskim lincom i bojk
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
01.10.2011.
u 12:00

HGS je osnovan prije dvije godine, okuplja ljude bliske gradonačelniku Splita Željku Kerumu.

Željko Kerum, nakon što je osvojio Split, sa svojom Hrvatskom građanskom strankom kreće u izbornu utrku za Hrvatski sabor.

Najavio je kako izlazi u svih 10 izbornih jedinica iako njegova stranka, osnovana prije dvije godine, nema ni članstva ni ogranaka izvan Splita.

– Nije bitna stranka, bitno je moje ime. Mene ljudi prepoznaju u cijeloj Hrvatskoj i znaju da sam u biznisu napravio čudo i da sam čovjek od riječi – kaže Kerum.

Tvrdi kako mu neće biti problem s popunjavanjem svih 10 lista, kojima će on biti na čelu, jer ima prijatelja od Pule, Dubrovnika, Zagreba do Vukovara koji će rado stati iza njega. Još uvijek je prerano, kaže on, izlaziti s imenima jer tek mora razgovarati s potencijalnim kandidatima. Iako u HGS-u još nemaju izbornih lista ni slogana, njihov lider ne dvoji u uspjeh.

– Siguran sam da ulazim u Sabor. Očekujem pet mandata i priliku za odlučivanje o budućoj vladi – ambiciozan je prvi čovjek Splita o kojemu, sigurno je, zaista svi imaju mišljenje.

Jedni ga drže neobrazovanim primitivcem i pričaju o njemu viceve poput: "Zašto je Kerum osnovao građansku stranku? Jer je seljačka već bila zauzeta." Zamjeraju mu nepotizam, guranje privatnih projekata pod gradske skute, neosjetljivost za splitske vrijednosti poput Marjana. Drugi mu se dive. Stekao je bogatstvo i mnoge stvari o kojima većina može tek maštati. Sebe doživljava kao vizionara i sposobnog biznismena. Ostao je čovjek iz naroda kojega je lakše uhvatiti u kafiću na rivi nego zakazati sastanak u Banovini. U svakom slučaju, Kerum će se potruditi da postane zvijezda kampanje.

– Ulazak u politiku me razočarao. Žalostan sam, činim dobro, a napadaju me sa svih strana. Zato još uvijek ne mogu baš sto po sto reći da idemo u kampanju – kaže lider HGS-a koji do zadnjeg trenutka sve adute krije u rukavu. Navodno još ne zna hoće li uopće na izbore, a već se sastao s Jadrankom Kosor i pregovarao o koaliciji s HDZ-om. Nakon toga, dijelio je komplimente Ivi Josipoviću. Ni lijevoj opciji nije zalupio vrata. Keruma ni u kojem slučaju ne bi trebalo podcijeniti.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kukuriku
18:04 01.10.2011.

Kerum je Car !!..a kada postavi Kriz´na Marjanu, biti cé Car ciloga -Mediterana !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije