Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE NARUČIVANJE

Stranica za online naručivanje na cijepljenje puštena u probni rad

Sanjin Strukic/Pixsell
23.02.2021.
u 19:59

Svi građani koji se iz bilo kojeg razloga ne mogu sami prijaviti putem ovog portala ili kod liječnika obiteljske medicine, upućuje se da nazovu 0800 0011, a operateri u pozivnom centru će onda umjesto građana ispuniti prijavu

Digitalna platforma za naručivanje na cijepljenje cijepise.zdravlje.hr puštena je danas u probni rad. Uz objašnjenja zašto se treba cijepiti protiv koronavirusa te tko treba, na stranici se mogu naći i detaljne upute kako se zainteresirani mogu prijaviti za cijepljenje i to jednostavnim unosom OIB-a ili MBO (matičnog broja osiguranika), te datumom rođenja.

Tako se navodi da osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem ovog portala. Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem ovog portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi.

Što se tiče osoba mlađih od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19, prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

>> VIDEO Gužva na punktu u Ksaverskoj: Najstariji i bolesni jučer su na cijepljenje došli većinom u pratnji, satima su stajali u redu

Navode i da se osobe s poznatom preosjetljivosti na sastojke cjepiva i težom reakcijom pri prethodnoj dozi cjepiva ne prijavljuju putem ovog portala nego se trebaju konzultirati sa svojim liječnikom obiteljske medicine. 

Organizirana cijepljenja u kolektivima (zdravstvene ustanove, domovi za starije i nemoćne, ostali kolektivi) ne prijavljuju se putem ovog portala nego se cijepljenje organizira s nadležnim zavodom za javno zdravstvo.

Svi građani koji se iz bilo kojeg razloga ne mogu sami prijaviti putem ovog portala ili kod liječnika obiteljske medicine, upućuje se da nazovu 0800 0011, a operateri u pozivnom centru će onda umjesto građana ispuniti prijavu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:41 23.02.2021.

što se plenković i njegova suita ne prijave online..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije