Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stranica za online naručivanje na cijepljenje puštena u probni rad

Svi građani koji se iz bilo kojeg razloga ne mogu sami prijaviti putem ovog portala ili kod liječnika obiteljske medicine, upućuje se da nazovu 0800 0011, a operateri u pozivnom centru će onda umjesto građana ispuniti prijavu
23. veljače 2021. u 19:59 2 komentara 2001 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Digitalna platforma za naručivanje na cijepljenje cijepise.zdravlje.hr puštena je danas u probni rad. Uz objašnjenja zašto se treba cijepiti protiv koronavirusa te tko treba, na stranici se mogu naći i detaljne upute kako se zainteresirani mogu prijaviti za cijepljenje i to jednostavnim unosom OIB-a ili MBO (matičnog broja osiguranika), te datumom rođenja.

Zagreb: HZJZ će na puktu na Mihaljevcu procijepiti od 600 do 900 starijih osoba KAOS U KSAVERSKOJ U red su stali već u 6 ujutro: Čekali su satima, no cjepiva ipak nije bilo za sve

Tako se navodi da osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem ovog portala. Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem ovog portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi.

Što se tiče osoba mlađih od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19, prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

>> VIDEO Gužva na punktu u Ksaverskoj: Najstariji i bolesni jučer su na cijepljenje došli većinom u pratnji, satima su stajali u redu

Navode i da se osobe s poznatom preosjetljivosti na sastojke cjepiva i težom reakcijom pri prethodnoj dozi cjepiva ne prijavljuju putem ovog portala nego se trebaju konzultirati sa svojim liječnikom obiteljske medicine. 

Organizirana cijepljenja u kolektivima (zdravstvene ustanove, domovi za starije i nemoćne, ostali kolektivi) ne prijavljuju se putem ovog portala nego se cijepljenje organizira s nadležnim zavodom za javno zdravstvo.

Svi građani koji se iz bilo kojeg razloga ne mogu sami prijaviti putem ovog portala ili kod liječnika obiteljske medicine, upućuje se da nazovu 0800 0011, a operateri u pozivnom centru će onda umjesto građana ispuniti prijavu.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • creagan:

    Stranica ne radi. Možda je to stranica samo za hadezeovce.

  • Avatar Imanasjoš.
    Imanasjoš.:

    što se plenković i njegova suita ne prijave online..