Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO AKTUALNOSTI

Zdravko Marić odgovarao na pitanja novinara: Otkrio je li pronašao novi posao

Opatija: Drugi dan savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista: Inflacija i ekonomska politika
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
10.11.2022.
u 15:14

S obzirom da je sam bio u Agrokoru te je bio ministar u vrijeme njihove krize, komentirao je i aktualnosti oko prodaje udjela Fortenove

Bivši ministar financija Zdravko Marić sudjelovao je na panelu Hrvatskog društva ekonomista o energetskoj budućnosti u Opatiji, gdje su ga novinari uspjeli 'uhvatiti' za nekoliko pitanja.

Na pitanje je li pronašao novi posao, Marić je kazao kako nema još ''ništa posebno definirano''.

- Znate da postoje neka formalna i druga ograničenja. Poštujem zakone, poštujem sve ono što se odnosi na mene - kazao je te dodao kako ''ponuda ima'', prenosi N1.

S obzirom da je sam bio u Agrokoru te je bio ministar u vrijeme njihove krize, komentirao je i aktualnosti oko prodaje udjela Fortenove.

- Nemam nikakvih posebnih komentara. Pratim razvoj događaja, znam da će kolege predstavljati proračun na Vladi, na to sam isto malo orbatio pažnju, ali nemam posebne komentare na ove specifične teme - kratko je komentirao, a za arapskog investitora kazao kako ga ''ne poznaje''.

- Sigurno da obzirom da je takav kakav je možemo mu davati razne epitete. Važno je da kompanija funkcionira jer to je i dalje najveća kompanija u Hrvatskoj - dodao je.

Osvrnuo se i na porez na ekstraprofit

- Ne znam detalje prijedloga poreza na ekstraprofit. Mogu reći, kad je bio tema porez na nekretnine, on je izglasan u Saboru, ali se išlo onda korak unatrag. Mislim da smo tada otvorili dobru, kvalitetnu raspravu, općenito o poreznom sustavu i kroz sve krugove porezne reforme puno toga naučili, kako i na koji način pravednije raspodjeljivati porezni teret. U vremenima krize se onda svako malo vratimo na to. Ovo danas što imamo, izazovi prije sve engergetskog sektora, inflacije, ali ne treba zanemariti ni na tržište nekretnina u Hrvatskoj, globalne gospodarske izazove… Sve to treba uzeti u obzir - komentirao je.

Za aferu u Ini je kazao kako prepostavlja da će doći do promjene upravljanja.

- Vjerujem da je na temelju ovih iskustva common sense da se nešto treba promijeniti - zaključio je bivši ministar.

>> VIDEO Zoran Milanović o Majkama Srebrenice: 'Ja nisam negator genocida'

Komentara 2

Avatar Jojo
Jojo
08:15 11.11.2022.

Kaže kroz porezne reforme su naučili kako pravedno rasporediti porezno opterećenje! Koliko znam od poreza na dohodak su najviše rasterećenje najveće plaće kroz smanjenje stope! Neoporezivi osobni odbitak nije znatnije mijenjan više od 6 god. (3800-4000 kn.). Izgleda da see neće mijenjati ni ove godine. Pametnom dosta!

DA
dariozgzg
16:09 10.11.2022.

U ovome tekstu možete pročitati kako se zapravo ponaša Zdravko Marić..............................Kada će doći na red istraga o dokapitalizaciji Dalekovoda d.d. gdje su ljudi povezani s PPDom i Pavlom Vujnovcem putem Končara i sumnjive firme na Malti pod imenom Construction Line osnovane 2020. isključivo za preuzimanje Dalekovoda, a koja se bavila otkupom potraživanja Dalekovoda d.d.(detaljnije vidjeti slučaj INA-Rada Škugor) putem dvojbene dokapitalizacije izvlastili 7.700 malih dioničara Dalekovoda d.d., država se u korist njih odrekla 50 milijuna kuna uloženih preko HBOR-a u Dalekovod te su se mirovinski fondovi, u koje su položene naše i vaše mirovine, u istu korist odrekle nekoliko desetaka milijuna kuna da bi osobe povezane s Pavlom Vujnovcem preuzele Dalekovod d.d. Bivši ministar Zdravko Marić koji je predsjednik NO HBOR-a ignorira dopise i upite tko se to u ime HBOR-a odrekao 50 milijuna kuna državnog novca u korist navedene ekipe, a HBOR se u odgovorima pravda zaštitom podataka. Mirovinski fondovi također ne žele reći tko se u njihovo ime odrekao novca uloženog u Dalekovod d.d.. Uskoro ide tužba pred euroskom komisijom za navedeno, što će imati za posljedicu stopiranje novca za Dalekovod iz europskih fondova dok se slučaj ne okonča. Dobro došli u "Lijepu našu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije