Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALKOHOL U BRAČNIM VODAMA Mirko Solić iz Detkovca tvrdi

Zbog žene patim kao Isus na križu

otv-1-txt.jpg
import
09.10.2006.
u 17:12

Dosta mi je svih tih TV-emisija u kojima se žene žale da ih muškarci zlostavljaju. Dođite u Detkovac da čujete kako moja žena mene zlostavlja već 25 godina - požalio nam se telefonom Mirko Solić iz malog podravskog sela nedaleko od Virovitice.

Bolesna sam
U dvorištu Solićevih zatekosmo ženu zbunjena pogleda. S vrećicom u ruci uputila se prema izlazu i u prolazu govori “Idem se liječiti, bolesna sam”. Na poziv supruga Mirka vraća se mirno u kuću na razgovor s Večernjakovim novinarom. Supružnici sjedaju na stolce ispred oronule kućice i započinju obiteljsku ispovijest iz koje je razvidno da u njihovoj kući već dugo godina puno toga ne štima.

Maltretiranje, koje Mirko naziva zlostavljanjem, započelo je još prije 25 godina. Slava se propila, pa ju je obitelj nagovorila da se liječi. Djeca, kći i sin, tada su bili mali, pa se sve to nekako smirilo. Ali posljednjih godina supruga svako malo pa napravi kakav 'cirkus’. Kći se u međuvremenu udala, a 30-godišnji sin još je u obitelji. Po već uobičajenom scenariju, žena uzima bicikl i odlazi od kuće. Izgubi se i nakon nekoliko dana obitelj ili poznanici je pronalazeili u Detkovcu ili nekom susjednom selu pijanu. Često padne na cestu, u kanal, pa je kući vraćaju i u teškom stanju.

Da barem skuha
- Čovječe božji, možeš misliti kako je kada te žena ostavi, pa je nema tri dana? Na žalost, tek sada vidim da sam se oženio pogrešnom ženom. Pije gotovo svaki dan, obeća da neće, pa se sve to ponavlja. Ne razbija ona ništa, ali bar da skuha. Ovako, sin i ja kuhamo sami. Eno, paprika propada, grah sam obrao sam jer je bila pijana - žali se Mirko pozivajući one iz udruge za zaštitu žena da ga zaštite od njegove Slave.

Tvrdi da je u 32 godine braka ženu pljusnuo samo dvaput. Ne skriva da i on ponekad popije, ali umjereno. Kaže da supruga Slava i novac za tablete propije i da više ne zna što će.

- Pijana po selima priča da je tučem, a onda mi policija prijeti kaznom od 1000 do 10.000 kuna. Najviše me 'peče’ što svi viču da su žene ugrožene, dok ja ispaštam kao sveti Isus na križu. Bojim se da će mi 'puknuti film’ i da će se dogoditi zlo - zaključuje Mirko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije