Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s Krstičevićem

Zapovjednik NATO-ove misije zahvalio je hrvatskim vojnicima za služenje u Afganistanu

Ministar Krstičević posjetio hrvatske vojnike u kampu Marmal u Afganistanu
Foto: MORH
1/10
20.12.2019.
u 22:08

Krstičević, koji boravi treći dan u službenom posjetu Afganistanu, i general Miller razgovarali su o doprinosu RH u NATO-ovoj misiji Odlučna potpora, planovima NATO-a vezano uz budućnost te misije te o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

Zapovjednik NATO-ove misije Odlučna potpora i zapovjednik američkih snaga u Afganistanu general Austin Scott Miller zahvalio je u petak Hrvatskoj i njezinim vojnicima za služenje u Afganistanu.

Miller se sastao s hrvatskim ministar obrane Damirom Krstičevićem u Zapovjedništvu NATO-ove misije u Kabulu, priopćeno je iz MORH-a.

Krstičević, koji boravi treći dan u službenom posjetu Afganistanu, i general Miller razgovarali su o doprinosu RH u NATO-ovoj misiji Odlučna potpora, planovima NATO-a vezano uz budućnost te misije te o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

"Hrvatskom narodu želim reći hvala. Služenje u Afganistanu je važno za sve naše države, važno je i za partnerstvo u NATO-u i bitno je zaštititi sve nas. Upućujem zahvale Vama osobno ministre i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu", kazao je Miller. 

Krstičević je također izrazio zadovoljstvo sastankom s generalom Millerom, istaknuvši: "Hrvatska je jedna od 38 zemalja koja sudjeluje u misiji u Afganistanu. Zajedno s partnerima  pridonosimo uspostavi međunarodnog mira i sigurnosti, savjetujemo i mentoriramo afganistanske snage kako bi mogle preuzeti odgovornost za mir i sigurnost u svojoj državi. Drago mi je čuti da zapovjednik misije Odlučna potpora ima riječi hvale za hrvatske vojnike i zaista sam ponosan". 

Uz obostrane riječi zahvale na predanom angažmanu u misiji, Krstičević i  Miller uputili su čestitke pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u Afganistanu i njihovim obiteljima u povodu nadolazećih blagdana. 

>> Pogledajte video: Krstičević: 'Danas su žrtve Škabrnje i Vukovara u srcima svih hrvatskih vojnika'

Komentara 1

BA
Barbasmora
11:29 21.12.2019.

A tko je sve to platia!? Lako je z tudjim....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije