Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Stiglo zahlađenje, u Istri tuča, u Zagrebu grmljavinsko nevrijeme

nevrijeme u Istri
Foto: Screenshot Istramet
1/8
02.09.2017.
u 21:00

Niže temperature i kiša pogodile su cijelu zemlju, a s obzirom na prognozu, ljetu je čini se došao kraj

Dugoočekivano zahlađenje osvježilo je cijelu Hrvatsku, a jako nevrijeme pogodilo je večeras područje Istre gdje je u pojedinim dijelovima čak padala i tuča.

Udari bure u Novigradu su bili 90 kilometara na sat što je uzrokovalo brojne probleme nautičarima, piše Istramet. Na sjeverozapadu Istre padala je pak tuča, a najviše je padala na području Umaštine.

Osim u Istri, grmljavinsko nevrijeme s kišom pogodilo je i Zagreb. Kiša je padala i u ostatku zemlje, a temperature u unutrašnjosti u poslijepodnevnim satima nisu se penjale iznad 20 stupnjeva Celzijevih.

Slično će vrijeme biti i sutra. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, na krajnjem jugu zemlje i pljuskovima s grmljavinom. Navečer i prema kraju dana oborina će postupno prestajati, najprije u zapadnim i sjevernim krajevima, gdje će se i djelomice razvedriti, najavljuje DHMZ. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. U Dalmaciji uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu bura, na udare ponegdje i jaka, prema kraju dana širit će se duž obale. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna između 15 i 19, na Jadranu od 20 do 24 °C.

S obzirom na prognozu za idući tjedan, kada se temperature u većini zemlje neće penjati iznad 25 stupnjeva Celzijevih, ljetu je, čini se, došao kraj.

Komentara 9

Avatar babas
babas
01:04 03.09.2017.

I jučer i danas je na sjeverozapadu Istre bio prekrasan ljetnji sunčan dan sa temperaturama oko 30 stupnjeva,tuča i zahlađenje je stiglo tek večeras iza 18 sati. A sutra će opet biti predivan sunčan i topao ljetnji dan,ne znam kakvi ste vi prognozeri da zbog jedne ljetnje tuče proglašavate kraj ljeta. Plaže su bile pune i danas i jučer,a biti će i sutra,daleko je jesen,

KA
kajinx
00:53 03.09.2017.

Čuj grmljavinsko nevrijeme!!! Tko je izmislio riječ"grmljavinsko"?

Avatar babas
babas
14:55 03.09.2017.

Jest da je sinoć na sjeverozapadu Istre bila tuča,ali danas je opet sunčan dan i temperatura 25 u hladu. Pogledao sam dugoročnu prognozu na neutralnom AccuWeatheru,nema ništa od jeseni bar još mjesec dana,temperature do kraja rujna su konstantno preko 20 do 27 u hladu,što znači na suncu preko 30 celziusa. A da je Đakula svojim katastrofičnim prognozama potjerao turiste ovaj vikend,svakako da,teška rupa,iako je vrijeme i danas,i jučer.i prekjučer bilo bar 5,6 sati predivno sunčano za plažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije