Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prolom oblaka u Zagrebu: Obilna kiša poplavila ulice, padala i tuča

Imate fotografije i snimke poplavljenih dijelova grada? Pošaljite ih na javi@vecernji.net.
28. kolovoza 2017. u 22:03 26 komentara 32607 prikaza
poplave
Foto: Snimio čitatelj/Hrvoje Prpić
Pogledajte galeriju 1/4

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, ali i tučom, pogodilo je poslijepodne zagrebačko područje.

Vjetar rušio stabla Danas svježe U Istri tramontana rušila stabla, udari vjetra dostizali 130 km/h!

Obilna kiša stvarala je probleme u Zagrebu, a zagrebački vatrogasci su primali veliki broj poziva zabrinutih građana.

- Prolom oblaka u Zagrebu! Nevrijeme s grmljavinom nadvilo se nad grad, uz kišu pada i tuča. Vatrogasci Zagreb primaju stotine poziva građana.

Sve raspoložive ekipe su na terenu. Molimo vas da broj telefona 193 zovete samo u krajnjoj nuždi i da najkraće moguće opišite Vaš problem. Znamo da je Vama 5 cm u dvorištu ili podrumu vode veliki problem no prvo se rješavaju objekti javne namjene, prometnice i neposredno ugrožene osobe - stoji u Facebook objavi Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Obilna kiša stvarala je probleme u prometu. Tako su u Podsusedu poplavljene ulice, a najgora je situacija kod podvožnjaka koji su poplavljeni.

Situacija se kasnije smirila, objavili su.

Najpogođeniji kvartovi

Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena praćenog tučom u poslijepodnevnim satima najviše je pogođen zapadni dio Grada Zagreba (Črnomerec, Podsused, Stenjevec, Gajnice). Na terenu je 30- ak ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava koje riješavaju intervencije koje se odnose na ispumpavanje vode poplavljenih prometnica, objekata javne namjene i stambenih objekata.

Zbog velikog broja intervencija Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, mole se građani za strpljenje i razumijevanje, javljaju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Dolaskom nevremena došlo je i do osjetnog pada temperature. Tako je u 16 sati na mjernoj postaji Grič u Zagrebu zabilježeno 29.3 °C dok je u 18 sati izmjereno 18.9 °C.

Snažan vjetar u Istri i na Kvarneru

Snažan vjetar iznenadio je Istru i Kvarner u večernjim satima. Najjači udar vjetra zabilježila je meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojava o većim štetama za sada nema, no vjetar je nosio kante za smeće te lomio manje granje, javlja IstraMet.

Imate fotografije i snimke poplavljenih dijelova grada? Pošaljite ih na javi@vecernji.net.

pljusak Pad temperature Uskoro burna promjena: 'Bit će grmljavine, oluje s tučom...' Promjena i u Hrvatskoj Nevrijeme se sručilo na Austriju; dvoje mrtvih i 120 ozlijeđenih
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar U_hljeb U gsg vg
  U_hljeb U gsg vg:

  I nebo je plakalo sa prosvjednicima na trgu žrtava fašizma!! Zagreb nepokoreni grad odbija prihvatiti da je tito mrtav! Tvrde da samo spava na dedinju...malo je ubio oko pa će ustati iza 21.00 ...ide u katran na žurku...

 • zar:

  Nepotreban senzacionalizam

 • ilijan:

  Zašto toliko senzacionalizma i bombastičnog naslov. Obična grmljagina praćena s kišom. Ništa posebno da bi se toliko naglašavalo.