Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Prolom oblaka u Zagrebu: Obilna kiša poplavila ulice, padala i tuča

poplave
Foto: Snimio čitatelj/Hrvoje Prpić
1/4
28.08.2017.
u 22:03

Imate fotografije i snimke poplavljenih dijelova grada? Pošaljite ih na javi@vecernji.net.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, ali i tučom, pogodilo je poslijepodne zagrebačko područje.

Obilna kiša stvarala je probleme u Zagrebu, a zagrebački vatrogasci su primali veliki broj poziva zabrinutih građana.

- Prolom oblaka u Zagrebu! Nevrijeme s grmljavinom nadvilo se nad grad, uz kišu pada i tuča. Vatrogasci Zagreb primaju stotine poziva građana.

Sve raspoložive ekipe su na terenu. Molimo vas da broj telefona 193 zovete samo u krajnjoj nuždi i da najkraće moguće opišite Vaš problem. Znamo da je Vama 5 cm u dvorištu ili podrumu vode veliki problem no prvo se rješavaju objekti javne namjene, prometnice i neposredno ugrožene osobe - stoji u Facebook objavi Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Obilna kiša stvarala je probleme u prometu. Tako su u Podsusedu poplavljene ulice, a najgora je situacija kod podvožnjaka koji su poplavljeni.

Situacija se kasnije smirila, objavili su.

Najpogođeniji kvartovi

Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena praćenog tučom u poslijepodnevnim satima najviše je pogođen zapadni dio Grada Zagreba (Črnomerec, Podsused, Stenjevec, Gajnice). Na terenu je 30- ak ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava koje riješavaju intervencije koje se odnose na ispumpavanje vode poplavljenih prometnica, objekata javne namjene i stambenih objekata.

Zbog velikog broja intervencija Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, mole se građani za strpljenje i razumijevanje, javljaju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Dolaskom nevremena došlo je i do osjetnog pada temperature. Tako je u 16 sati na mjernoj postaji Grič u Zagrebu zabilježeno 29.3 °C dok je u 18 sati izmjereno 18.9 °C.

Snažan vjetar u Istri i na Kvarneru

Snažan vjetar iznenadio je Istru i Kvarner u večernjim satima. Najjači udar vjetra zabilježila je meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojava o većim štetama za sada nema, no vjetar je nosio kante za smeće te lomio manje granje, javlja IstraMet.

Imate fotografije i snimke poplavljenih dijelova grada? Pošaljite ih na javi@vecernji.net.

Komentara 26

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
20:07 28.08.2017.

I nebo je plakalo sa prosvjednicima na trgu žrtava fašizma!! Zagreb nepokoreni grad odbija prihvatiti da je tito mrtav! Tvrde da samo spava na dedinju...malo je ubio oko pa će ustati iza 21.00 ...ide u katran na žurku...

JU
Juicy
19:25 28.08.2017.

U Dubravi palo 5 kapi kiše

ZA
zar
19:27 28.08.2017.

Nepotreban senzacionalizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije