Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE NA HDZ

Zadarski SDP: Frizerku kaznili zbog 4 centa, a komunalni vez u Zadru poskupio za 100 posto

Zadar: Uvala Jazine
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
31.01.2023.
u 10:22

Tako svjedočimo da je visina pristojbe za komunalni vez u lukama B kategorije s prethodnih 50 kuna godišnje po nedjeljivom dužnom metru podignuta na 13.50 eura po nedjeljiva dužnom metru. U ovu kategoriju spada većina luka s komunalnim vezom u našoj županiji, navode.

Zadarski županijski SDP optužio je HDZ za kažnjavanje građana zbog poskupljenja u trgovinama, frizerskim salonima za nekoliko centi dok istodobno poskupljuje komunalni vez za 100 posto.

- Svjedoci smo da je od početka ove godine glavna tema poskupljenja u trgovinama povodom uvođenja eura. AP je otvorio rat trgovcima, prijeteći praznim puškama, a tamo gdje stvarno imaju utjecaja ništa. Cijene idu gore za 100%, a oni odobravaju takve odluke.

Tako svjedočimo da je visina pristojbe za komunalni vez u lukama B kategorije s prethodnih 50 kuna godišnje po nedjeljivom dužnom metru podignuta na 13.50 eura po nedjeljiva dužnom metru. U ovu kategoriju spada većina luka s komunalnim vezom u našoj županiji.

Radi se o povećanju cijene za većinu naših građana koji imaju male brodice, a ne o vlasnicima luksuznih plovila. A sve više građana nam se žali da su u mnogim lukama poslali uplatnice bez da su osigurali normalan vez i sidro i bez uložene kune. Pritom su neke luke u koje nije uložena niti kuna "prebacili" iz treće u drugu kategoriju te je time cijena s 30 kuna podignuta na 13.50 eura.

Ove opetovane prigovore naših sugrađana dobivamo cijeli ovaj mjesec. Ako je inspekcija kažnjavale frizerski salon zbog zaokruživanja na punih 4 centa kako bi trebala reagirati na zaokruživanja od 100%? - pitaju se iz zadarskog SDP-a.

VIDEO: O Milanoviću kod Solovjova: Jako mi se svidio prijatelj iz Hrvatske... Kakva šuša!

Komentara 1

DU
Deleted user
10:47 31.01.2023.

Ipak postoji bitma razlika između frizerke i komunalnog veza u lukama kad govorimo o otvorenom tržištu ili statističkom vjerovanju našeg premijera da je inflacija na razini 10%. Osoba koja ide kod frizera uvijek može otići kod nekog drugog frizerskog salona i platiti za uslugu po njemu prihvatljivoj cijeni. Kad govorimo o vezu teško je pronaći privatni vez u luci tim više kad govorimo o zaštiti pomorskog dobra, pa hoćeš nećeš moraš platiti onoliko koliko ti netko odredi. Međutim statističi frizerka je podigla cijenu za 3 centa ili nekih 0,01%, a kumunalni vez 100%, statistički je to 10% kako vjeruje naš premijer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije