Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA VEČERNJI LIST

Ričard nakon Zadra izlazi na parlamentarne izbore: 'Dvije godine su nas lomili, ali smo svoji'

Enio Meštrović poznatiji kao Ričard u šetnji Šibenikom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
31.01.2023.
u 06:40

Nezavisna lista Enia Mestrovića ima sedam vijećnika i predvodi brojčano oporbu koja ima većinu u zadarskom gradskom vijeću, a HDZ ima gradonačelnika

Enio Meštrović zadarski performer uglavnom ne daje intervjue. Ričard još manje. Enia gledaju mnogi s političke scene, i s desna i s liva kao potencijalnu udavaču, a milijunski su pak YouTube pregledi Ričarda od strane Hrvata, ali i drugih i to najviše onih sitih tužnih i ružnih tema(i politike). 

I dok Enio s Ričardom puni i zabavlja publiku u dvoranama, u Zadru Enio figura u najmanju ruku kao lik koji se “nije proda(u Zadru se uvik netko proda…). Nezavisna lista Enia Meštrovića ima sedam vijećnika i predvodi brojčano oporbu koja ima većinu u zadarskom gradskom vijeću, a HDZ ima gradonačelnika. 

E baš o predstavi u zadarskom gradskom vijeću gdje se stranke međusobno optužuju tko je kriv za blokadu proračuna, i gdje jedni drugi prozivaju za kukavičluk a ostavke ne daju, progovara Enio Meštrović alias Ričard i to u svom stilu za Večernji list. U nastavku pročitajte što Enio/Ričard - misli o svom daljnjem političkom angažmanu, stranci koju kako čujemo osniva i s kojom ide u jadranskim izbornim jedinicama na parlamentarne izbore, ali i što misli o Livaji, zadarskom gradonačelniku Dukiću…

Enio čujemo da nakon zadarskih izbora Ričard izlazi i na parlamentarne izbore? 

Tu smo dok nas ima i dok nas narod hoće.

Nemamo mi ništa za sebe.

Ako i bude, bit će humanitarnog karaktera.

23.04.2022., Sibenik - U HNK u Sibeniku pred prepunim gledalistem nastupio je poznati zadarski glumac i performer Enio Mestrovic koji je i autor predstave "Oci u oci zgospod'non" u kojoj igra lik svog sada vec kultnog alter ega Ricarda. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Zadru gdje traje kriza Vas nitko više ne doživljava neozbiljno, pogotovo politički protivnici. Prošle godine Vas je optuživao SDP da ste podržali HDZ-ov proračun, sada Vas HDZ optužuje da ste im Vi blokirali proračun… Paradoksalno, ali Ričard se ne šali zar ne?

Napokon su shvatili da smo svoji i da to postoji. Nisu uspjeli kroz ove dvije godine slomiti nikog od nas sedam. Svaka zdrava ideja, koja se ne kosi sa našom savjesti, će dobiti podršku...ali da će nas ijedna strana koristiti za oružje svojih privatnih ratova...zaboravite.

Tko je zapravo Ričard? Bepe Grillo, Zelenski na zadarski način? U Zadru, ali i šire zapravo misle da ste Vi poruka lažnim elitama, strankama, stereotipima. Što ste?

Mi smo od naroda, iskreni i nepokvareni.

Mi smo ono što je hrvatski narod u svoja četiri zida...ogorčeni, poniženi i na kraju u dubini duše ponosni.

A na usporedbu sa Bepe Grillom i Zelenskim možete pogledati na YT 
"Bleke i Konji" naš prvi izlazak na izbore - 
"Izbori u Zadru 2013". To je bilo prije deset godina, puno prije njih.
Poruka je išla svima, o apsurdnosti, gluposti, zlu i mržnji naspram Velikom i jedinom životu koji nam je dan.

Ima jedan Vaš post s hitom Mate Miše Kovača - Vraćam ti se mati Dalmacijo? Je li to Ričard pokretač jake regionalne dalmatinske ideje, nešto poput IDS-a? 

To je bio jedan moj post, kad udarim glavom u zid i poželim biti ono što jesam, mali u prirodi, nitko i ništa.

Još ako nagovoriš Livaju da ti bude na listi…

Livaja radi vrhunski posao u Hajduku, to je njegovo prirodno i narodno mjesto, kao i 
Dukiću na ginekologiji.

Enio zašto je kriza u Zadru i zašto ove godine niste htjeli sjesti za stol s gradonačelnikom Zadra? 

Sjeli smo prošlu godinu, dva puta.

Jedanput te čovjek more zajebati, i drugi put...ako te zajebe i treći put onda te nije zajeba nego si glup.

Ako dođe do izbora i ako vi budete izvršna vlast u Zadru imate li vi ekipu? Koliko puta ste čuli ovo pitanje, a?

Da li je HDZ ima ekipu prije trideset godina?

Bitna je zdrava volja koju nosite u sebi.

Od početka dajemo na znanje da nismo političari nego aktivisti. Političar živi od politike a svih nas sedam smo iz realnog sektora, dakle nismo političari.

Mogli smo se i drugačije ostvariti kao političari... uzeti i zatvoriti oči. Nismo.
Želimo otvoriti prostor pametnijima i kvalitetnijim od nas.

23.04.2022., Sibenik - U HNK u Sibeniku pred prepunim gledalistem nastupio je poznati zadarski glumac i performer Enio Mestrovic koji je i autor predstave "Oci u oci zgospod'non" u kojoj igra lik svog sada vec kultnog alter ega Ricarda. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako budete išli na državnu razinu i budete odlučivali o svemu u Saboru, državi, pretpostavljam da bi Enio radije bio jezičac na vagi, a Ričard žetončić? Ali Enio nije politika zajebancija, nego “kurba”, možete li se Vi snaći u tome?

Jedan život, jedno dostojanstvo.

Ili jesi ili nisi.

Želim se u svakom trenutku, do kraja života, pogledati u ogledalo bez gađenja.

Zasad se dokazano vrhunski snalazite na daskama koje život znače. Kako idu predstave? Čujem da su odlično posjećene, i da su na YouTube milijuni pregleda vaših skečeva… Samo mi nemojte odgovoriti s da daaaaaa…

Uzajamna i univerzalna ljubav.

Da Daaa.

I naposljetku ako može ozbiljno (Vojko V bi reka ne može…). Enio zašto na izbore, zašto politika, zašto se šporkati…

Što bi ja volio zatvoriti oči na sve oko sebe i gledati samo sebe...guštati u obitelji, prijateljima i miru!
Al ne moguuuuuuuuuu.!!!

Komentara 8

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:11 31.01.2023.

Ovakve ekipe koje samo znaju što ne ćele a blage veze nemaju što žele misle voditi HR kao da je to nekakav MO-or ! Svašta.

KO
koraknaprijed
09:51 31.01.2023.

Još jedan NOST,Živi Žid,Klakušic,Mirela Holiy,bolje reći jis jedna propalica koja nemoze zaraditi svoj kruh poštenih radom i svojim zanimanjem.

Avatar Cohen
Cohen
07:52 31.01.2023.

Ala, revije! Da ga je izabrat u Sabor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije