Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlašteni

Zabrana prodaje zemlje, a Jakovčiću ugovor?!

Ivan Jakovcic
Marko Prpić/Pixsell
11.01.2013.
u 17:46

Istarski župan kaže kako je točno da se lani u lipnju upisao u vlasništvo državne zemlje, ali na konto natječaja iz 2010.

Iako je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina od početka lanjske godine zabranio prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta, u Večernji list je stigao izvadak iz Zemljišne knjige Buja, po kojoj se istarski župan i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić, kao vlasnik državne zemlje, u gruntovnicu upisao šest mjeseci poslije te zabrane, a s vlasništvom je zabilježen i dug državi od 128 tisuća kuna.

"Poznati poljoprivrednik još nije kupio motiku ni traktor, a u Hrvatskoj, toj zemlji velikih čuda i nemogućih kombinacija, uredno je kupio 6,1 hektar državnih oranica, stoji u pismu Večernjaku. No Jakovčić je jučer kazao kako je istina da se lani u lipnju uknjižio kao vlasnik 6,1 ha državne zemlje, ali na račun natječaja iz 2010. Na njemu je ponuđeno više od 100 hektara, od kojih je on izlicitirao dio, ali je natječaj zbog njega ispolitiziran pa se, tvrdi, ni deseci drugih koji su tada dobili državne hektare do lani nisu mogli upisati kao vlasnici.

Dapače, općina Grožnjan natječaj je za tu zemlju prvi put objavila još krajem 90-tih. I tad je, priča Jakovčić, on dobio sporne hektare. No, trebalo je proći 15 godina i ponoviti natječaj da bi se Državno odvjetništvo tek 2012. pozitivno očitovalo i dalo i njemu i ostalima da potpišu ugovor s resornim ministarstvom i upišu se u gruntovnicu. Jakovčić tvrdi kako se i danas zalaže za prodaju državnih hektara jer nitko tko nije vlasnik zemlje neće u nju ulagati. Na svojim će hektarima saditi maslinik, voćnjak i ružičnjak, a u tijeku je, tvrdi, i legalizacija vinskog podruma koji je tamo u međuvremenu sagradio.

>>Jakovčić: 'Ja sam stvarno na nečemu i to na istarskoj malvaziji'

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:52 11.01.2013.

Politika i biznis,...kao prst i nokat.

Avatar kravata
kravata
18:34 11.01.2013.

Vjerovatno gospodin Kajin zna više ali ne želi osobno sve reć.

BR
brodludjaka
18:39 11.01.2013.

Tragično je ovo sa ovim likom Sve radi nelegalno i ponaša se uglavnom kao najveći hrvatski lopov. Uredno laže na televiziji. Fuck takvog župana, koji gradi nelegalni objekt na poljoprivrednom zemljištu. Zašto mu netko ne sruši sve što je sagradio nelegalno, a sigurno ima puno toga. Baš se svima već zgadio ovaj debeli i sve deblji čovječuljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije