Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSEŽNA POLICIJSKA AKCIJA

Za krađu katalizatora osumnjičeno šest osoba, šteta oko 60.000 kuna

Krađa katalizatora
Foto: PU Primorsko-goranska
1/4
02.09.2020.
u 14:43

U policiji su naveli da se "šteta po katalizatoru kreće od 1.500 kuna na više", pa su izračunali da ukupna šteta pričinjena vlasnicima vozila iznosi oko 60.000 kuna

Čak šest osoba kazneno je prijavljeno zbog krađe katalizatora, priopćila je riječka policija, koja je zbog dovršetka tog kriminalističkog istraživanja organizirala i konferenciju za medije, na kojoj su prezentirani rezultati tog istraživanja. Kako je priopćeno, ono je provedeno na području Rijeke, Krka, Delnica i Crikvenice, a u uhićenjima, proizlazi iz policijskog priopćenja, sudjelovala je i interventan policija.

Četiri osobe u dobi od 32, 25, 37 i 22  godina sumnjiče se da su tijekom srpnja i kolovoza na području Rijeke te u tri navrata na otoku Krku sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila otuđili katalitičke pretvarače  tzv. katalizatore. Katalizatore su otuđili s  Volkswagena i Opela, ali i s Fiata, Audija, Mercedesa, Renaulta i Škoda.

U policiji su naveli da se "šteta po katalizatoru kreće od 1.500 kuna na više", pa su izračunali da ukupna šteta pričinjena vlasnicima vozila iznosi oko 60.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo je više domova i vozila na području Rijeke i Delnica te su nađeni i oduzeti ukradeni katalizatori, ali  i predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krađa. Četvorka koja je krala katalizatore sumnjiči se za 25 krađa, a osim njih četvero, još se dvije osobe u dobi do 27 i 49 godina sumnjiče se prikrivanje. Konkretnije njih se dvoje sumnjiči da otkupljivali ukradene katalizatore, iako su znali da su ukradeni, a namjeravali su ih, tvrdi policija, dalje preprodati.

U policiji su kazali i da je ranije ove godine već bilo nekoliko krađa katalizatora na području Opatije in Krka koje su razriješene, a "ljubav" lopova prema katalizatorima objasnili su s činjenicom što katalizatori sadrže male količine nekoliko vrsta metala, a neki od tih metala mogu se preprodati po vrlo visokim cijenama.  

Od šest osumnjičenih osoba, tri  su predane pritvorskom nadzorniku, što znači da će vjerojatno nakon ispitivanja na tužiteljstvu biti dovedene pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci radi određivanja istražnog zatvora.

Komentara 1

LA
laptopxp1
13:14 18.09.2020.

Klan Hudorović????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije