Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD MU POTVRDIO KAZNU

Ide u zatvor tri godine jer je s računa tvrtke u kojoj je bio direktor uzeo 2,1 milijun kuna

Županijski sud u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
26.08.2020.
u 08:13

Obrazlažući svoju odluku Vrhovni sud smatra da je kazna izrečena Z.F. primjerena jer je načelno u cijelosti priznao imovinsko pravni zahtjev te jer ranije nije osuđivan.

Z.F. pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, odlučio je Vrhovni sud, odbivši žalbu  Z.F. te potvrdivši nepravomoćnu presudu koju mu je zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u studenom 2019. izrekao Županijski sud u Varaždinu.

Osim što je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, Z.F. trgovačkom društvu kojeg je oštetio mora vratiti 2,1 milijun kuna.

Prema optužnici, Z.F. se teretio  da je kao direktor jednog trgovačkog društva, koji je jedinio bio ovlašten za raspolaganje  s novčanim sredstvima  tog društva  uzimao pozajmice koje nije vraćao. 

Novac je zadržavao za sebe, a da uzima pozajmice prikrivao je te o tome nije izvijestio nadzorni odbor iako je trebao. S računa trgovačkog društva na svoj račun u više je navrata prebacivao različite iznose, ukupno 2,1 milijun kuna.

Obrazlažući svoju odluku Vrhovni sud smatra da je kazna izrečena Z.F. primjerena jer je načelno u cijelosti priznao imovinsko pravni zahtjev te jer ranije nije osuđivan.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
09:29 26.08.2020.

Eeee moj kume ti si se izgleda nekom političaru dobro zamjerio, pa za takve stvari se nejde u zatvor u hrvatskoj.

DU
Deleted user
08:29 26.08.2020.

U clanku nije napisano da li doticni direktor mora vratiti "pozajmice" i da li je kaznjenja tvrtka jer nije registrirana kao banka. Medjutim ako direktor ne mora vratiti novac, i ako doticna tvrtka zajedno s nadzornim odborom nije kaznjena, a sud smatra da je covjek posten jer ranije nije osudjivan "Stoka sitnog zuba" skida kapu direktoru i postovanom sudu z dignitetem.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:50 26.08.2020.

"Osim što je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, Z.F. trgovačkom društvu kojeg je oštetio mora vratiti 2,1 milijun kuna."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije