Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u Pitomači

Vozio s 1,58 promila i pod zabranom, provest će 12 dana u zatvoru

Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
06.03.2019.
u 12:25

Treći mu je to put u posljednje dvije godine da je zatečen kako upravlja vozilom za vrijeme zabrane i drugi puta od utjecajem alkohola, i to u koncentraciji većoj od 1,5 promila.

Vozio je s čak 1,58 promila alkohola u krvi, i to usred dana, u ponedjeljak oko 12.45 sati. I što je najgore, nije ni smio sjesti za upravljač jer mu je to zabranjeno zbog ranijih prekršaja. Uz sve to, nije bio niti vezan pojasom, niti je upalio dnevma svjetla na automobilu. S ceste je taj 59-godišnjak, praktički, odveden u zatvor.

- Radi se o višestrukom počinitelju istovrsnih i teških prometnih prekršaja pa je vozač uhićen i protiv njega je u utorak proveden žurni prekršajni postupak pred sudom, u kojemu mu je izrečeno 12 dana zatvora. Predan je, potom, u zatvor u Bjelovar na izdržavanje kazne – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Treći mu je to put u posljednje dvije godine da je zatečen kako upravlja vozilom za vrijeme zabrane i drugi puta od utjecajem alkohola, i to u koncentraciji većoj od 1,5 promila.

- Upravo za ovakve vozače novi prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđa strože kazne, pa bi, da su predložene izmjene i dopune na snazi, ovom vozaču bila izrečena novčana kazna u najmanjem iznosu od 20.000 kuna, do okončanja postupka bi mu bilo oduzeto vozilo kojim je upravljao, a zbog, u samo ovom slučaju u evidenciju upisanih 12 negativnih bodova, bi mu rješenjem bila ukinuta vozačka dozvola i vozački ispit bi mogao polagati nakon dvije godine od izvršnosti rješenja – ističu u PU.

Inače, u pojačanom nadzoru virovitičko-podravskih prometnica za vikend, uhićena su tri vozača koja su napirila više od 1,5 promila alkohola i svi su se trijeznili u pritvoru. Pridružio im se u ponedjeljak i 59-godišnjak uhićen u Pitomači.

Bagerom srušio kuće jer mu nisu platili radove

Ključne riječi

Komentara 1

JO
josipkucko59
13:48 06.03.2019.

ma ak je clan hdz - a nebu u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije