Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspodjela sredstava

Vlada odobrila milijun kuna Metkoviću za sanaciju šteta

metkovic (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
03.12.2010.
u 15:23

Kriminalci najviše plaču kada im se udari po džepu - konstatirala je premijerka Jadranka Kosor komentirajući predloženi Zakon o postupku oduzimanja imovinske koristi.

Vlada je na sjednici odobrila milijun kuna gradu Metkoviću za sanaciju šteta od poplava.

Dijelovi iz Zakona o ovrsi i Kaznenog zakona vezani za oduzimanje imovine onih koji su optuženi zbog kaznenog djela stavljeni su u Zakon o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, a gdje je jasno definirano da će se sudskom odlukom utvrditi točna imovinska korist stečena kaznenim djelom i da će ta imovina postati vlasništvo države.

Vlada je zakon na današnjoj sjednici uputila u Sabor. U zakonu se navodi da je potrebno i prije pokretanja kaznenog postupka osigurati privremene mjere kao što je primjerice zabrana otuđenja i opterećenja nekretnina ili stvarnih prava upisanih na nekretnini ili oduzimanje nekretnine koja se stavlja na čuvanje i upravu Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Isto se odnosi i na pokretnine, gotov novac, vrijednosne papire...

Zabrana se odnosi i na treće osobe, odnosno ljude povezane s osobom protiv koje se vodi kazneni postupak.

- Kriminalci najviše plaču kada im se udari po džepu - konstatirala je premijerka Jadranka Kosor komentirajući predloženi zakon.

Donesenom odlukom o preraspodjeli sredstava planiranih u ovogodišnjem državnom proračunu planirano je preraspodijeliti 1,4 milijarde kuna, odnosno u tom se iznosu smanjuju neke stavke kako bi se pokrili određeni rashodi, rekao je ministar financija Ivan Šuker. Sredstva će se smanjiti za 115,5 milijuna na stavci za zaposlene, a zbog odluke o zabrani zapošljavanja i neisplati božićnica. Za 5,1 milijun kuna smanjuju se sredstva za materijalne rashode, 28,7 milijuna uredski pribor, promidžba 4,8 milijuna kuna,a financijski rashodi u Ministarstvu financija za 15 milijuna kuna.

Povećanje od 135,8 milijuna kuna odnosi se na subvencije poljoprivredi i HŽ-u, 58,6 milijuna odnosi se povećanje za pomoć, a 42 milijuna na Fond za izravnanje. Nadalje, 49 milijuna za rodiljski dopust, 59,7 za ortopedska pomagala, 101,3 milijuna kuna za otklanjanje šteta od poplava, a za Hrvatske ceste 208,8 milijuna kuna i to prije svega za one gdje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i zaustavljena je gradnja zbog arheoloških nalazišta.

Izmijenjenim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju od sljedeće godine liberalizirat će se depozitni poslovi rezidenata i korištenje inozemnih kredita preko računa u inozemstvu. Dakle, od sljedeće godine rezidenti će moći otvarati račune i obavljati platni promet u inozemstvu.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:07 03.12.2010.

Evo Gabro,da ne bi reko kako nisam ništa ućinio.

OB
-obrisani-
18:52 03.12.2010.

Sad je samo pitanje koliko će ostati od tog milijunčića za štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije