Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA OKOLIŠA

Viro je prva hrvatska tvornica šećera s okolišnom dozvolom

virovitica
Dragutin Šantoši - Večernji list
26.07.2012.
u 12:40

U proizvodnji ćemo dodatno povećati energetsku učinkovitost i smanjiti emisije stakleničkih plinova, kaže Željko Zadro

VIROVITICA – Nakon više od godinu dana izrade dokumentacije, uz pomoć konzultantske tvrtke APO, tvornica šećera Viro iz Virovitice ispunila je sve zahtjeve zaštite okoliša i zahvaljujući ulaganjima više od 110 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnje šećera dobila je prvu okolišnu dozvolu. Viro je prva hrvatska šećerana koja je, bez dodatnih poboljšanja, dobila rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša na pet godina.  U svim segmentima integriranog sprečavanja i nadzora onečišćenja Viro je usklađen sa zakonodavstvom Europske unije. 

– Iako smo već sad usklađeni sa zahtjevima EU, i dalje ćemo nastaviti ulagati u automatizaciju proizvodnje koja će dodatno povećati energetsku učinkovitost i smanjiti emisije stakleničkih plinova. Od 2012. do 2015. godine u Viro planiramo uložiti više od 90 milijuna kuna – potvrdio je predsjednik uprave Željko Zadro. 

– Objedinjeni uvjeti zaštite okoliša (okolišna dozvola) temelje se na principu korištenja najbolje raspoložive tehnike što podrazumijeva sve tehnike uključujući tehnologiju, planiranje, gradnju, održavanje, rad i zatvaranje pogona, koje su primjenjive u praksi pod prihvatljivim tehničkim i ekonomskim uvjetima.  Iste mjere osiguravaju najučinkovitije postizanje najvišeg stupnja zaštite okoliša kao cjeline – ističe se u priopćenju koje je danas iz Virovitice upućeno medijima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije