Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO NA GRADSKOM VIJEĆU

Vijećnica Milinović tvrdi da ju je Obersnel vrijeđao: 'Rekao mi je, ne se..'

Ivona Milinović
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
15.07.2020.
u 09:57

Na riječkom Gradskom vijeću jučer su prihvatili rebalans proračuna kojim su prihode smanjili za 193,2 milijuna kuna

Riječka nezavisna vijećnica Ivona Milinović tvrdi kako je na gradskom vijeću doživjela vrijeđanje od strane gradonačelnika Vojka Obersnela.

- Prilikom točke rebalansa proračuna, u trenutku kada sam upozorila na netransparentno trošenje novca od strane EPK, i dubioznu situaciju gdje suprug zaposlenice grada dobiva autorske honorare od Rijeka2020, gradonačelnik mi je iz klupe dobacio "Ne se....". Predsjednik Vijeća mu je simbolično udijelio opomenu, na što se gradonačelnik demonstrativno ustao i sa vrata me vrijeđao i dobacivao da sam "alapača". Kaže da sam uvrijedila nekog. Čime? Istinom? - napisala je na Facebooku Ivona Milinović i dodala kako će snimka uskoro biti dostupna 'ukoliko Obijev Predsjednik Vijeća ne odluči suprotno Poslovniku cenzurirati videosnimak da zaštiti gradonačelnika'.

Na riječkom Gradskom vijeću jučer su prihvatili rebalans proračuna kojim su prihode smanjili za 193,2 milijuna kuna, a tijekom rasprave sada nezavisna vijećnica Ivona Milinović ustvrdila je kako su gradske financije bile u teškoj situaciji, nelikvidne i u dugovima davno prije pandemije, pišu 24 sata.

Navode i kako je na sve reagirao i nezavisni vijećnik Josip Kukuljan koji je kazao kako ser adi o agresivnom omalovažavanju.

- Agresivno omalovažavanje vijećnice Ivone Milinović od strane gradonačelnika Vojka Obersnela zbog iznošenja istine da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK smatram nedopustivim. Na sam spomen istine, gradonačelnik gubi kontrolu. Istina ponekad nije lijepa, no za to nisu krivi vijećnici koji ju iznose, već oni koji se upuštaju u poslove koji ukazuju na nepotizam što je postalo pravilo a ne iznimka u našem gradu.

I sam sam iskusio ispad gradonačelnika kada sam na sjednici gradskog vijeća spomenuo da je ujak Obersnelove "desne ruke", pročelnice Irene Miličević, osnivač tvrtke koja godinama opskrbljuje grad sa autobusnim nadstrešnicama i kioscima na tržnici. Tada me je gradonačelnik nazvao kretenom i dva puta zaredom mi pokazao srednji prst. Postavlja se pitanje može li osoba koja očito ima velikih problema sa samokontrolom uopće upravljati našim gradom? - stoji u njegovom priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 15

KA
kanđija
10:10 15.07.2020.

Vidio sam snimku. Doista ružno od Obersnela. Ali neće na to nitko reagirati. Da je to napravio neki gradonačelnik iz suprotnog tabora i to ženi digle bi se na noge svi novinari, sve ženske udruge i naravno J. Veljača.

Avatar morski
morski
10:10 15.07.2020.

Narodi i narodnosti Rijeke, otvorite oči u i vidjet ćete Oblu spodobu, koja vas .....u mozak godinama. Mijenjaj.

MI
Mircen
10:34 15.07.2020.

Ne samo da oni koji su polikvidirali pola milijuna civila na križnom putu neće biti ništa pitani, nego svi oni koji se ikada usude bilo što pitati ili tražiti a ne daj bože nametati ili podsjećati na to da bi likvidatori trebali odgovarati, svi ti će biti lustrirani jer su "ustaše". Sve te "ustaše" treba getoizirati, pozatvarati oglodati narihtanim "aferama" do kosti (lustrirati), ili im brisati postove i tražiti identitet kako bi im se na kućnim adresama potiho i nezamijećeno pupalo gume slušajući pjesmu na slusalicama dok pumpaju gume koja glasi "keep calm all love jugoslovenka".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije