Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU PONOSNI

VIDEO Sestre iz Australije oduševile Hrvate diljem svijeta: Pogledajte kako su otpjevale 'Lijepu našu'

Screenshot/YouTube
01.10.2020.
u 12:44

Lidija kaže da su s njom kontaktirali Hrvati iz svih dijelova svijeta

Prije točno godinu dana dvije simpatične djevojčice hrvatskog porijekla u Australiji su pokušale otpjevati hrvatsku himnu. Tada još nisu tečno govorile hrvatski jezik pa je himna bila više nerazumljiva nego razumljiva. No, sada su se stvari uvelike popravile. 

Chloii (8) i Kaleesi (7) Kukulj-Tinelli svladale su hrvatski jezik i hrvatsku himnu. Na tu ideju došla je njihova majka kada je profesor folklora iz grada Pertha djevojčicama predložio da jezik krenu učiti kroz hrvatske pjesme, ali i himnu. 

Ta je ideja oduševila njihovu majku Lidiju koja se bacila na posao te danonoćno krenula vježbati s kćerima. 

“Vježbale su kod kuće i u autu. U autu smo slušale samo hrvatsku glazbu, smatrala sam to neophodnim za upijanje jezika, ali evo, odlučili smo se ipak da uvježbaju himnu jer je to bila njihova želja još od prošle godine", rekla je Lidija, a prenosi CroatiaWeek.

Lidija kaže da su s njom kontaktirali Hrvati iz svih dijelova svijeta.

"Svi su oduševljeni i ponosni. Čak su s nama stupili u kontakt i ljudi iz Hrvatske kazavši mi da čak i njihova djeca, koja su rođena u Hrvatskoj, ne znaju himnu", kazala je Lidija dodavši kako je iznimno ponosna što svoje djevojčice educira o hrvatskoj kulturi, povijesti i baštini. 

"Podučavam ih o svim kulturama, želim da imaju otvoreni svjetonazor i budu uključive, no jako je važno da znaju odakle vuku porijeklo", zaključila je Lidija. 

Kako sada zvuči njihova izvedba himne koju su otpjevale u hrvatskoj crkvi sv. Ane u zapadnoj Australiji, pogledajte u videu

Komentara 14

Avatar Zzzz
Zzzz
12:56 01.10.2020.

Bolje znaju himnu nego ljevičari u Hrvatskoj.

MM
Micek_Mrcko
13:48 01.10.2020.

Mnovi naši ne znaju otpjevali himnu a curice su dobro otpjevala iako ne znaju jezik hrvatski

AN
andreja1972
14:30 01.10.2020.

Bravo mama, bravo sekice ❤️❤️❤️🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije