Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA S OCEM

Veleposlanik Biščević: Srpska policija će nam se obratiti ako će biti potrebna pomoć hrvatske policije

Hidajet Biščević
Foto: Branimir Bradarić
1/5
05.01.2022.
u 13:18

– Najteže je prevladati ovaj period s ljudske strane, u okruženju u kojem je toliko medijskih špekulacija – smatra Biščević

Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević dao je izjave za medije nakon što se sastao s ocem nestalog Splićanina Nenadom Perišem. 

Iz Beograda izvještava Branimir Bradarić. 

– Ako mi glas bude zadrhtao, to je zato što smo sat vremena razgovarali s ocem nestalog mladića. Izrazili smo mu našu podršku u ovim teškim trenucima i dalje smo spremni na svaki način biti mu na usluzi u ovim trenucima neizvjesnosti koje on podnosi s nevjerojatnom hrabrošću i snagom. Najteže je prevladati ovaj period s ljudske strane, u okruženju u kojem je toliko medijskih špekulacija. Vjerojatno jedino istražitelji znaju u kojoj je fazi potraga. Prenio nam je još jednom svoju zahvalnost srpskoj policiji zbog vrlo profesionalnog i predanog rada. Oni su u dnevnom kontaktu, svako novo saznanje oni provjeravaju s njim – kazao je veleposlanik. 

– Moj je dojam da mu je užasno teško, neizvjesnost je još uvijek tu, a nada još postoji. Dvije su kćeri također bile vezane uz nestalog mladića. S druge strane kaže da je naišao na veliku podršku ljudi ovdje tako da je u ovoj tragediji otkrio jedno dobro lice Beograda – dodao je. 

– Kao veleposlanstvo dali smo mu našu punu potporu. Nema druge nego čekati i nadati se najboljem – zaključio je. 

Na pitanje je li veleposlanstvo u kontaktu s policijom, Biščević je naveo: 

– Nažalost, tek sam se jučer vratio iz Zagreba, ali moji su suradnici bili u dnevnom kontaktu s istražiteljima tako da ćemo s tim nastaviti. Stekao sam dojam, ako bude potrebna pomoć hrvatske policije, da će nam se srpska policija službeno obratiti – dodao je. 

>> VIDEO Ronioci su do kasno u noć tražili Mateja, traga se i sonarima

Komentara 3

ČS
Čuvaj se senjske ruke
17:08 05.01.2022.

Samo neka nas još taj ne spašava,

DA
danijelrukavina4
15:52 05.01.2022.

Zamoliti našeg gosp. Lazarevića ( naravno, ako bi čovjek htio pomoći, jer je u mirovini ), neka si sam odabere ekipu i neka odu pomoći. Puno je tu nelogičnosti, puno raznih saznanja ( imam osjećaj da se neke stvari "plasiraju"" samo da bi se nešto sakrilo ). Gospodin načelnik Vladica, u intervjuu čovjek stvarno zna i temperaturu vode, i brzinu vode i optičke varke i boju ograde da je prefarbana. Ne znam da li zna tko su uopće vlasnici tih klubova, na njegovom terenu. Ne vjerujem da zna ( a mislim da bi morao znati, po opisu svog posla i pozicije na kojoj se nalazi), ali dobro zna da je ministar policije ( to je valjda Vulin) dao specijalno naređenje da se pojačano istražuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije