Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Pozdravljam ratifikaciju. To je izvrsna vijest uoči mog posjeta sljedećeg tjedna'

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.
13. travnja 2018. u 13:23 19 komentara 1019 prikaza
Ilustracija
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL

Glavni tajnik Vijeća Europe Thornbjorn Jagland u petak je pozdravio rafitikaciju Istanbulske konvencije u Saboru i nazvao je "odličnom viješću". 

Sabor Velikom većinom izglasana Istanbulska konvencija. Dalić tijesno dobila podršku

"Pozdravljam ratifikaciju Istanbulske konvencije Vijeća Europe impresivnom većinom. To je odlična vijest uoči moga posjeta Hrvatskoj idući tjedan", poručio je Jagland za Večernji list.

"Hrvatski put prema europskim integracijama i članstvu u EU bio je dojmljiv. Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem Europe, u ključno vrijeme. U Zagrebu ću razgovarati o postojećim izazovima u Europi i prioritetima hrvatskog predsjedanja i radujem se tome", kazao je Jagland

Thorbjørn stiže u radni posjet Hrvatskoj u utorak, a sastat će se i s premijerom Plenkovićem i s ministricom Pejčinović Burić, te će posjetiti i Sabor.

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Hrvatska je 30. od 47 članica Vijeća Europe koja je ratificirala Istanbulsku konvenciju i 18. članica EU-a koja je to učinila. 

Sabor izglasao Istanbulsku konvenciju i povjerenje ministrici Dalić Sabor Ovo su zastupnici koji su glasovali protiv Istanbulske konvencije, među njima i 14 HDZ-ovaca Nino Raspudić Zašto nismo mogli ostati suvereni? HDZ nakon glasanja o IK Protivnici IK su heterogeni i nisu opasnost za Plenkovića
Kraš
ČOKOTERAPIJA
Mali vodič za kupovinu bez stresa: Kako izbjeći groznicu kupovanja blagdanskih darova?

A1 izdvaja za Vas

 • campa:

  Tajnik viječa Evrope hvali i pozdravlja izglasavanje ratifikacije i navješćuje dolazak u Zagreb.Dolazi vršiti pritisak na Hrvatsku zbog Savudrijske vale.Naši će normalno popustiti i biti presretni kad ih pohvale za koperativnost.Najvažnikje da nas hvale.Nije bitno što imamo sve više sirotinje ... prikaži još! i iseljavanja bitno je da udovoljavamo i nastavljamo sedamstogodišnju tradiciju.

 • bakulušić:

  Javila se "centrala", UN će sutra. Sladoled i slatkiši stižu naknadno.

 • Avatar babas
  babas:

  Nema boljih slugana od Hrvata u bivšim komunističkim zemljama. Bespogovorno primamo tisuće emigranata godišnje, kupujemo avione 35 godina po cijeni novih, prihvaćamo jedinstveno sve seksualne perverzije zapada,besplatno školujemo mlade Hrvate pa ih šaljemo njima na zapad da popunimo njihove demografske ... prikaži još! rupe i proračune,miljarde eura trošimo na uvoz njemačkih vjerenjača kako bi plaćali 50% skuplju struju itd.itd.