Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže novac

Varaju građane predstavljajući se kao djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Londonu

policija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
23.06.2016.
u 14:32

Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu, pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj, ističu u PU

Prema navodima PU vukovarsko-srijemske županije u proteklih nekoliko dana zabilježena su dva slučaja specifičnih prijevara građana. Prijevare su počinjene na način da nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupa u kontakt sa građanima, predstavljajući se kao navodni zaposlenik hrvatske ambasade u Londonu. Tada traži od njih da uplate određeni novčani iznos za člana njihove obitelji.

-Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu, pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona. Nakon stupanja u kontakt s članovima obitelji, osobe koje su novac uplatile, shvate da su postale žrtve prijevare, navode iz PU.

Iz policije upozoravaju građane da ako dobiju takav poziv dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno, da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija te kako ne bi postali žrtve prijevare. Ukoliko građani smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj trebaju prijaviti na broj 192.

>>Poslala mu fotke bankovne kartice, pa ostala bez novca

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:55 23.06.2016.

Podržavaju građane predstavljajući se kao djelatnici domoljubnog hrvatskog veleposlanstva u Londonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije