Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM ZA COVID POTVRDE

Most objavio da su prikupili 400 tisuća potpisa, na prebrojavanju bi mogli biti prisutni promatrači

Mostovci objavili kako su sakupili 400 tisuća potpisa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
23.12.2021.
u 11:00

Most je sakupljao potpise za raspisivanje referenduma kojim traže ukidanje COVID potvrda i “stožerokracije”, odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom.

 Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u četvrtak da su njihove dvije referendumske inicijative prikupile dovoljan broj potpisa - 400.000, te najavio da će potpise dostaviti Hrvatskom saboru 24. siječnja.

Most je, podsjetimo, sakupljao potpise za raspisivanje referenduma kojim traže ukidanje COVID potvrda i “stožerokracije”, odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom. 

- Drago mi je reći da smo uspjeli, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa i više od toga - rekao je Božo Petrov i dodao kako će potpise predati u Sabor 24. siječnja. 

 

- Skupili smo 400.000 potpisa - kazao je Marin Miletić. 

- Tresem se od uzbuđenja. Hvala svim građanima, hvala predsjedniku Republike koji je prepoznao našu inicijativu - dodao je Miletić. 

- Drago mi je da čitava hrvatska javnost može vidjeti koliko je u našoj inicijativi snažnih i sposobnih žena koje su ovo iznijele na svojim leđima. Ovo je festival demokracije koji odavno nije viđen u Republici Hrvatskoj - rekla je Marija Selak Raspudić. 

Ne strahuju da neće imati dovoljan broj potpisa jer često 10 posto njih bude nevažeće. 

- Ovaj put to neće biti tako. Mi smo bili puno pripremljeniji, za sve smo spremni. Kada predamo potpise nakon analize, predat ćemo pravovaljane potpise. Želim poručiti našim volonterima i svim građanima RH koji nas podržavaju da imamo referendum, ako kojim slučajem oni budu nastojali taj referendum budu htjeli zaustaviti, ja im to ne bi nikako preporučio - rekao je Nikola Grmoja.

- Ako mi možemo u manje od mjesec dana odraditi cjelokupan proces, očekujemo da vladajući i hrvatski Sabor odradi to u istom tom periodu, u istom periodu u kojem smo mi odradili prebrojavanje da i oni odrade, dakle krajem veljače - dodao je Grmoja. 

- Mi smo danas sretni i radosni, neki će možda imati nemiran Božić, no oni su sami za to odgovorni - rekao je. 

Ističe kako su nekoliko desetaka tisuća iznad praga koji je određen za raspisivanje referenduma. 

- Za svaki potpis koji oni proglase nevažećim morat će objasniti zašto je taj potpis nevažeći. Trebaju to dokazati. Hrvatski građani to zaslužuju - istaknuo je Grmoja. 

- Poruka građana je nedvosmislena, želimo da nas se pita, a jedini koji je gluh na tu poruku je premijer Andrej Plenković - kazala je Marija Selak Raspudić. 

Neslužbeno se doznaje da se razmišlja da se dozvole promatrači prilikom prebrojavanja i da se opcija prebrojavanja prepusti Državnom izbornom povjerenstvu.

Ključne riječi

Komentara 169

AL
Albert0007
11:08 23.12.2021.

Svaka čast💪💪💪, radujem se Plenkovićevu komentaru🙈🙈🙈

VI
vidum
11:09 23.12.2021.

Pokušavam dobiti Lovru, ali uvijek zauzeto. Očito ga zovu radi prebrojavanja.

Avatar Primarius
Primarius
11:38 23.12.2021.

može li se organizirati referendum o zabrani djelovanja stranke koja je opljačkala Hrvatski narod?...vjerujem da bi dobio glasova više od svih referenduma zajedno...ali ne znam bi li pitanje "prošlo" na tkz Ustavnom sudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije