Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara u Osijeku

Uzeo \"zlatni sat\" pod polog pa ostao bez više tisuća kuna

kune
arhiva VL
10.03.2012.
u 12:04

72-godišnji starac u Osijeku potpunim je neznancima koji su ga presreli na ulici \"posudio\" je više tisuća kuna, a kao polog je uzeo sat za kojega je mislio da je od zlata

Na gotovo nevjerojatan način žrtvom prijevare postao je 72-ogodišnji Osječanin. Potpunim neznancima koji su ga presreli na ulici "posudio" je više tisuća eura.
Dva su ga muškarca zaustavila u petak na raskrižju Anine i Ružine ulice. Složila su mu, doznajemo, priču kako je kćerka jednoga od njih upravo na pregledu kod ginekologa te hitno trebaju novac koji bi samo pokazali liječniku.

Njih su dvojica, ispričali su mu, stranci, jedan je iz BiH-a, a drugi iz Izraela. Kako bi ga pridobili, kao polog su mu ponudili zlatni sat. Novac bi, tvrdili su, samo nakratko posudili.

Toliko su bili uvjerljivi da se nesretni starac na kraju zaputio kući, uzeo novac i predao ga neznancima. Jedan je od njih potom otišao "liječniku", a drugi je objasnio kako mora preparkirati automobil pa će se vratiti. Nisu se pojavljivali, a  sat vremena kasnije 72-ogodišnjak je shvatio kako je prevaren za više desetaka tisuća kuna. Ostao mu je samo najobičniji sat.

Alarmirao je policiju koja traga za prevarantima.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:49 11.03.2012.

Da, umjetnost je pronaći zlatnu sredinu između stupnja uvjerljivosti i količine žrtvinog kretenizma. A po čemu se ti prevaranti razlikuju od ovih koji uredno oglašavaju "magnetne narukvice", "gubljenje 6 kg u 7 dana", "akcija do 75%" itd, itd.....???

TI
tintilinic100
10:23 12.03.2012.

Dati nepoznatom čovjeku nekoliko desetaka tisuća kuna??\' Pa to je suludo. Ne opravdava ga što je star.. i što se nije snašao. Druga stvar bi bila da su ga okrali.. ali da je otišao doma.. i dao im.. to već graniči sa ludosti.

TH
thekurcula
21:34 12.03.2012.

A možda ima tu i nešto što mi ne razumemo? Meni je pričao jedan poznanik kako su ga jednom orobili šibicirari. On nikad nije bio sklon nikakvih kockama a pogotovo ne sa šibicarima na ulici ali kaže da u tom trenutku sigurno nije bio svoj! Da li se oni koriste nekakvom hipnozom, ili čime, uglavnom su njega nagovorili da stavi 100 evra na kutijicu ispod koje nije bila kuglica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije