Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije ispunio obećanje

'Ubio se', ali je živ: Bankarski prevarant otkriven nakon lažnog samoubojstva

Aubrey Lee Price
Foto: Reuters (Ilustracija)
03.01.2014.
u 09:24

Aubrey Lee Price nađen je u Georgiji 18 mjeseci nakon što je u oproštajnom pismu naveo da će se ubiti zbog financijskih pogrešaka. Samoubojstvo je mislio izvesti bacanjem s trajekta s utezima oko nogu, ali je sve obmanuo. Optužen je za milijunske prijevare investitora

Aubrey Lee Price, 47-godišnji bankar iz američke države Georgia, optužen za prijevaru od 21 milijun dolara jer je "lažirao" samoubojstvo 2012., uhićen je u Brunswicku. Policija ga je zaustavila zbog ilegalno zatamnjenih automobilskih stakala.

Price je, kako podsjeća Business Insider, preklani svojim prijateljima napisao "oproštajno pismo" u kojem je naveo kako bi zbog njegovih "groznih financijskih pogrešaka za njega bilo najbolje da napusti ovaj svijet".

No to, kako je očito, nije učinio, već je nastavio lagodno živjeti, a sad je pri uhićenju na Staru godinu viđen prvi put nakon što se 2012. ukrcao na trajekt na Floridi. Sud ga je tada proglasio mrtvim jer su ga nadzorne kamere snimile s utezima za ronjenje, što mu je, tobože, trebalo za izvršenje suicida.

Lee Price poželio je skratiti si život nakon što je optužen da je kao direktor naštetio banci Montgomery Bank&Trust, a otkriveno je kako je od 115 investitora iz Georgije i Floride uzeo oko 40 milijuna dolara. U "dirljivom" je pismu bio naveo: "Moja depresija i obeshrabrenost doveli su me do duboke tjeskobe, straha i srama. Emocionalno sam iscrpljen i više nisam u stanju nastaviti svoj život."

Priznao je, uvjeravajući druge da sprema suicid, kako je stvarao lažne izjave, prikrivao svoje gubitke i prevario i povrijedio one ljude kojima je nastojao pomoći.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:50 03.01.2014.

Unatoč svemu mora se priznati da mu je ideja bila originalna. Čudno je da se ni jedan hrvatski "biznismen" ili "javnik" do sada nije sjetio nečega sličnoga nakon što mu se razotkrilo "poslovanje" ili "djelatnost". Na primjer, naš Sanader dr. Ivek, za kojega su, dok je bio moćan, tvrdili da je genijalan, nije smislio ništa drugo nego tek pobjeći iz zemlje. Jako nemaštovitio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije